Näköjään unohtunut kirjoittaa tänne eilisistä treeneistä. Tältä osin meidän viimeiset aglitytreenit tänä vuonna, sillä ensi perjantaina on kurssin vika kerta emmekä pääse silloin (ihmiset harrastavat kulttuuria teatterissa). Tänään oli aiheina pöytä, pussi, puomi ja hyppy. Pöydällä Tyson yllätti, se mene samantien maahan kun hyppäsi pöydälle. Enemmän olen ottanut pöydällä istumista kuin maahanmenoa, joten tämä yllätti, sillä en kerennyt saamaan ajatusta kasaan ennen kuin koira jo makasi. No kiva, ei haittaa mua yhtään :D Lamppu on näköjään tällä esteellä syttynyt. Liikuin siinä pöydän lähettyvillä ja otin etäisyyttä.

Pussi ei ollut mikään ongelma. Ekalla kerralla kurkkasin pussin loppupäästä ja laskin pussin alas ennen kuin Tyson oli tullut loppuun asti. Sen jälkeen Päivi-kouluttaja sanoi, että tuu vaan lähettämään se edestä, koska tämä ei selvästikään ole mitenkään ihmeellinen juttu Tysonille. Sinne se läks ja oli ihan into pinkeenä.

Puomi oli tällä kertaa ihan kokonaisena, ylösmenolla oli nami vähän kontaktin jälkeen, että Tyson saisi jalat siihen kontaktille eikä vain kurottelisi namille. Jos nami on kontaktilla, niin Tyson saa sen helposti ilman että edes koskee koko puomiin. Heti ylösmenon jälkeen stopattiin Tyson ja rauhoitettiin tilanne (vauhtia ja intoa oli kuin pienessä kylässä), siitä sitten jatkettiin ja alasmeno olikin aikas hieno. Pari toistoa niin että molemmilta puolilta tuli ohjattua ja hienolta näytti. Toby aikanaan meinasi joka ikinen kerta pudota puomilta, koska ei millään kyennyt kävelemään puomin kapeudella :D Aina joka jalka lipsui reunan yli.. Tysonilla ei tätä ongelmaa ollut, ennemminkin hihnan päässä olijalla oli työtä pysyä perässä hirveästi nykimättä koiraa.

Loppuun otettiin pöytä-pussi-hyppy sarja. Tyson tuli niin vauhdilla pöydälle, että putosi toiselta puolelta alas. Siispä vähän rauhallisempi aloitus toisella kerralla. Nyt pysyttiin pöydällä hienosti maassa, palkkasin kerran (odotus 5 sek.), siitä suoraan pussiin ja lopuksi hypylle. Hienosti onnistui, mutta hyppyä aina hieman epäröi. Päivi sanoi Tysonin olevan niin kiinni minussa, että tarvitsisi irtoamisharjoituksia paljon. Hyppäsi kuitenkin joka kerta, varmistelin silläkin että juoksin ihan aidan vierestä niin, ettei Tysonilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin hypätä esteen yli mikä oli suoraan edessä. Muilla koirilla pussi tuotti välillä ongelmaa, mutta Tyson meni sen joka kerta into pinkeänä läpi.

Harmi että kurssi loppuu jo nyt, ensi vuonna onneksi saadaan jatkoa tälle kurssille ja varmasti osallistutaan sinne Tysonin kanssa. Sen verran poika tykkää tästä hommasta. On vaan niin pirun nopee koira, että mulla on enemmän työtä pysyä perässä.