Unohdin lauantaina järjestetyn saalisleikkikoulutuksen, prkl! Olin kyllä merkannut sen kalenteriin ja Juhiksellekin siitä puhunut, mutta unohdettiin se silti. Sunnuntaina oli talkoilemassa raunioradalla PPK:n esittelypäivässä (Tampere-päivään kuuluva juttu). Paistelin koko päivän vohveleita ja pidin kioskia auki. En kerennyt katsomaan yhtäkään esitystä, kun porukkaa oli melko paljon ja piti olla muonitus valmiina. Illalla käytiin pikaisesti Ruutanassa juoksentelemassa pihalla, muuta ihmeempää ei sitten jaksettu tehdä.

Tänään Juhiksella oli pekkanen, kun uusi työmaa ei ole vielä alkanut, joten suunnattiin jo valoisaan aikaan Ruutanaan. Isä huolsi mun autoa ja samalla treenasin Tysonin kanssa tokoa. Aloitettiin hyppyeste treenillä. Ei olla aikoihin otettu hyppyä. Alkuun isot kroppa avut ja matala hyppy. Lopuksi otettiin vielä niin, että Juhis oli esteen takana laittamassa alustalle nameja ja saatiin Tyson hyppäämään ilman kroppa apuja. Mielettömiä loikkia tuli ja vauhditonta korkeushyppyäkin nähtiin. Tasajaloin ponkaisi esteen yli, jos oli kerennyt jarruttamaan ennen estettä. Noo, Tysonille ei hyppääminen ole mikään ongelma. Pienestä asti esitellyt kiipeily ja hyppytaitojaan milloin missäkin..

Hypyn jälkeen otettiin paikalla makuuta ja istumista. Kävin auton takana piilossa ja Juhis sanoi Tysonin kurkkineen auton alta mun jalkoja. Sitä ei niin vaan huijata :o) Hyvin pysyi maassa. Teinx-hyppyjä sen edessä, ponkaisin kyykystä ilmaan ym. Siinä se vaan makaa paikoillaan. Välimatkaa otettiin n. 10 askelta. Aika tiheällä palkkauksella. Istumisessa tehtiin samaa. En kylläkään käynyt auton takana piilossa ja kyykkyyn mennessä Tyson meni aina maahan.

Seuraamista otettiin lyhyellä matkalla niin, että Juhis näki poikittiko Tyson. Ensimmäinen pätkä oli huonoa, mutta loppua kohden parannettiin ja pysyi kuulemma hyvällä paikallakin. Loppuun otettiin vielä eteen istumisia ja luoksetuloja niin, että Juhis piti Tysonista kiinni, minä kutsuin luokse ja Tyson tuli eteen istumaan. Kyl tää tästä.

Kävi niin hyvä tuuli, että houkuttelin Juhiksen maalimieheksi metsään. Lähdettiin leikkimään piilosta. Pressu mukaan ja kunnolla piiloon kuusien alle. Juhis meni takaportista ja jäi aika lähelle porukoitten taloa piiloon ja me kierrettiin autotieltä metsäpolulle ja lähdettiin vapaana kävelemään kohti Juhista. En itsekään tietänyt missä se on piilossa, joten oli ihan kiva nähdä miten koira reagoi. Käveltiin aika pitkä matka polulta ja yhtäkkiä Tyson sai selkeästi hajun. Lähti vähän pois päin talosta juoksemaan ja minä perässä. Sitten näkyy sinen takki ja äkkiä koira takas (huusin vaan nimellä Tysonia). Oli näköjään sienestäjiä metsässä. Hyvin Tyson tuli takaisin ja lähti hieman eri suuntaan juoksemaan eteenpäin. Aika lähellä sienestäjiä oltiin, mutta Tyson pysyi hyvin lähettyvillä eikä enää kiinnittänyt niihin huomiota. Oltiin varmaan alle 10m päässä Juhiksesta kun Tyson sai hajun ja löysi piilon. Sitten koira hihnaan ja Juhis lähti seuraavalle piilolle ja me palattiin takaisin päin polulle. Uus haku, taas ihan vaan vapaana käppäiltiin metsässä. Tyson ponkaisi vanhalle piilolle ja katosi mun näkyvistä (piilo oli pienen mäen/kummun alla). Jatkoin matkaa siihen suuntaan mihin tiesin Juhiksen lähteneen. Luulin, että Tyson oli jo siellä päin, mutta yhtäkkiä se juoksikin mun selän takaa. Jatkettiin vaan matkaa ja kohta taas Tyson sai hajun ja Juhis löytyi. Joutui kyllä etsimään pelkästään nenän avulla, kun Juhis oli kummallakin kerralla kuusien keskellä piilossa, vihreän pressun alla. Kesti mullakin aika ennen kuin huomasin missä piilo on. Koko ajan kuljettiin tuulta vasten, aikalailla kuitenkin suoraan. Tai siis itse kuljin, Tyson pinkoi vähän enemmän siksakkia.

Oli kyllä ihan kivaa. Juhis itse sanoi, että tarvisisi pukea jotkut haalarit päälle, ottaa retkialusta ja naamioverkko tai pressu, niin vois ottaa rennosti piilossa. Tyson oli ainakin onnensa kukkuloilla kun "iskä" löytyi. Vois joku kertaa kokeilla ottaa ihan hajumielikuvilla ja tehdä oikean lähetyksen vähän taaempaa, niin kuin hakukurssilla harjoiteltiin. Ruutanassa on tosi hyvä metsä, missä treenata. Sen verran aukeeta, että pääsee helposti kulkemaan, mutta silti hyvillä piiloilla varustettu.