Lyhyesti kirjoitan ennen nukkumaanmenoa. Olin niin epäonnistuneet treenit tänään, ettei niitä viitsi pahemmin edes muistella. Aiheina oli liikkeestä seisominen, hyppy, luoksepäästävyys, kaukojen i-m ja luoksetulo. Itsekseen otettiin sitten vielä paikalla makuuta.

Jo ennen treeniä paloi käämi, kun Tyson rynni muiden luokse. Otin sitten tiukan linjan ja meillä kesti jonkin aikaa kävellä muutama metri. Onneksi oltiin hyvissä ajoin paikalla. Hirveä veto ja vinkuminen tai sitten vuorostaan nenä kiinni maassa.

Liikkeestä seisominen oli ihan kiva. Hetkeen ei olla sitä treenattu, joten ihan niin nopea stoppi ei ollut kuin aiemmin, mutta ihan hyvä silti. Naksuttimella saa paremmat stopit aikaiseksi, mutta nyt tein ilman. Sain hyvin välimatkaakin Tysoniin ja toistin vielä muutamaan kertaan käskyä ja odotutin sitä paikoillaan.

Hyppy oli ihan kamalaa. Siis ei saatu yhtäkään hyvää suoritusta. Hyppyesteen takana muutaman metrin päässä oli lumikasa minne Tyson sinkosi joka kerta, jos meidän kouluttaja ei ollut edessä esteenä. Sinkosi kasalle ja nenä kiinni maassa pyöri siellä eikä ollut kuulevinaan vaikka huusin jo naama punaisena. Siinä kohtaa teki mieli karjaista perkele ja hakea koira niska-perse otteella takaisin. Ei hypystä sen ihmeellisempää. Hyppäsi ihan hyvin yli ja silloin kun Mimmu oli takana palkkaamassa, niin sain Tysonin stoppaamaan esteen taaksekin. Tänään ei ollut namia alustalla, en tiedä olisiko se auttanut tässä kasalle sinkoilussa. Mutta pitää näköjään ruveta treenaan hyppyä kunnolla Ruutanassa, missä on vain tuttuja hajuja.

Luoksepäästävyys oli hyvä. Pysyi paikoillaan, taisi päästää pienen äänen, koska Mimmu sanoi Tysonin olleen sen oloinen, että tekisi mieli jo tehdä jotain eikä vain istua paikoillaan rapsuteltavana.

Istu-maahan siirtymiset oli muuten hyviä, mutta mun pitää muistaa seistä ihan paikoillaan. Nyt heijaan hieman kropalla, tavallaan työnnän koiraa istumaan kroppa-avulla. Siitä pitää päästä eroon. Ja Mimmu suositteli myös käsimerkkien käyttöönottoa.

Luoksetulo oli muuten hieno, mutta loppuasento vaatii vielä treeniä. Pysyi hyvin istumassa, välimatkaa 15 ask. Tuli suoraan, törmäsi, mutta istui vinoon. Sitä yritettiin korjailla, mutta Tyson on tosi herkästi minusta katsottuna vasemmalle vinossa. Se on aina se vasen enkä ymmärrä miksi. Mutta näitä nyt pystyy hyvin treenaan kotona. Ei paljoa vaatisi, mutta omistaja on niin aikaansaamaton. Ja jaksaa vielä valittaa siitä joka kerta blogissa.

Itsekseen tehtiin siis paikalla makuu. Välimatka vaihteli 10-15 askeleeseen ja odotutin pisimmillään 15 sekuntia. Odotin aina että katsoo minuun päin, koska Tyson oli selkä muihin koiriin päin. Hyvin pysyi eikä vinkunut. Tai sitten en vaan kuullut.

Okei, kamalinta oli siis hyppy, muut meni ihan kivasti. Mutta se oman vuoron odotus. Kauhea vinkuminen ja parkuminen, varsinkin jos joku toinen koira vähänkin otti juoksuaskelta. Tysonista ei saa todellakaan tulla samanlainen kuin Toby, joka ei kestä yhtäkään liikkuvaa koiraa odotellessa omaa vuoroaan. Meinasi niin palaa käämi ja teki mieli heittää koira autoon, mutta hengittelin syvään ja tehtiin temppuja ym. odotellessa.

Että sellaista. Ei olla hetkeen tehty tokoa kunnolla ja muutenkin aikalailla otettu viikonloppu rennosti, joten Tysonkin oli varmasti vähän kierroksilla. Tokon jälkeen lähettiinkin sitten Ruutanaan ja koirat juoksi siellä kieli poskella aina kun ulkona saivat olla.