Pelastuskoirien jatkokurssi alkoi tänään sadesäässä. Porukka jaettiin kahtia ja meidän ryhmä aloitti ketteryydellä. Kauka-ohjaus paluulle, josta kolmelle pöydälle vuorotellen. Varmistelin Tysonin kanssa, koska en luottanut sen paikalla pysymiseen ihan täysin. Koira sivulla, kouluttaja kävi laittamassa namit paluulle, koiran lähetys ja paalulla isot kehut, lisää nameja taskusta ja rauhoittuminen. Kouluttaja vei seuraavalle pöydälle namin ja taas lähetin Tysonin sivulta. Ei olla koskaan ennen harjoiteltu pöytää, mutta tosi hyvin Tyson hyppäsi sinne hetken katsottuaan "jaa tälle vai?". Pöydällä istumaan ja siinä taas nameja ja rauhoittumista. Samalla tavalla jatkettiin kaksi seuraavaakin pöytää. Kolmannelle pöydälle jätin Tysonin istumaan ja peruutin muutaman askeleen ja siitä tule-käskyllä eteen istumaan ja lopuksi sivulle. Paalulle mennään paalu-käskyllä ja jokainen pöytä on ihan vaan pöytä-käsky. Käsillä ja kropalla ohjataan koira oikealle pöydälle. Näillä mennään.

Seuraavaksi otettiin koirat riviin ja käytiin jokainen tarkistuttamassa mikrosirut. Tätä tulee harvoin treenattua, niin siksi oli tänään ohjelmassa. Lopuksi kouluttaja-Mia näytti koirallansa loput ketteryysesteet läpi.

PPK:n treenien päätyttyä treenattiin vielä borderi Neelan ja Tarun kanssa itsekseen tokoa. Tysonin kanssa seurattiin lyhyitä pätkiä, pysyi kuulemma suorana kunhan ei liian pitkää pätkää tehnyt, vaan palkkasi juuri ennen kuin alkoi poikittamaan. Loppuun vielä paikalla makuu.

Tosi hyvin meni treenit ja itselläkin oli jotenkin rennompi olo. Tuli leikittyä Tysonin kanssa kunnolla ja kehutkin oli oikeesti kunnon kehuja. Hyvin näytti Tyson toimivan vaikka ilma ei mikään hohdokas ollutkaan. Oli kivaa, jee!! :D