Tänään oli jotenkin hyvä päivä agilityn kannalta. Muuten oonkin kulkenut paikasta toiseen melko tiukalla aikataululla, mutta itse agility meni jotenkin nappiin. Paljon auttoi se, että mulla oli käytössä porukoitten farmari ja perässä häkki. Toby melusi kyllä, mutta ei mahtunut niin paljoa liikkumaan, että olisi isompaa riehumista saanut aikaiseksi. Säästi mun hermoja paljon.

Itse kentällä harvemmin hermostun ja olenkin yrittänyt pysyä mahdollisimman tyynenä ja positiivisena, koska vain niin saan Tobyn höseltämisen pysymään edes hieman kurissa. Ja viime kerralla kouluttaja sanoi innokkaan ja vauhdikkaan koiran olevan tosi hyvä asia, eikä mun pitäis stressata sitä. Alan jo tottuun ajatukseen, että ehkä tämä vielä tästä..

Tänään otettiin 22 esteen rata kahdessa osassa. Uutena juttuna mulle ja Tobylle tuli sylkkäri ja kepeissä verkot. Muuten rata oli ihan ok meidän tasolle ja mun pää pystyi jopa hahmottamaan sen. Toisessa osassa ei menty ihan loppuun asti, koska treenattiin nyt enempi sitä sylkkäriä, mikä ei luonnista Tobylta kauhean hyvin. Pitää kotona treenata lisää, että alkaa koira taipumaan :) Kepit meni ihan kivasti, vaikka alkuun Toby ihmettelikin niitä verkkoja. Puomi meni tosi hyvin ja puomin ylösmenon vieressä oli putki eikä Toby mennyt kertaakaan sinne, vaikka aluksi pelkäsin, koska se todella pitää putkesta. Ekalla kerralla himmasin ja varoin Tobyn puomilla juoksua ja toisella kertaa mun käskettiin rentoutua ja antaa koiran mennä vapaasti. Rengas tuotti taas alkuun ongelmaa, mutta saatiin Toby kyllä menemään siitä. Pituudella pari ekaa kertaa meni huonosti, mutta siitäkin saatiin hyvä suoritus lopuksi. Keinu otettiin samalla tavalla kuin viimeksikin, eli pöytä siellä alla ja vain nousua opeteltiin.

Tyson oli mukana agilitytreeneissä. Se katseli rauhassa muiden menoa eikä vetänyt ranttaliksi ja sekoillut niin kuin Toby tekee. Ajattelin nyt alkaa totuttaa Tysonia siihen, että muutkin saavat juosta agilityrataa eikä siitä tarvitse vetää pultteja. Treenattiin tokojuttuja samalla Tobyn vuoroa odotellessa. Sivulle tuloja ja maahanmenoja, sekä seiso-maahan siirtymisiä (kaukoja). Aika hyvin meni maahan ja nousi seisomaan, hieman pidin takajalasta kiinni ettei pääse kauheasti liikkumaan, mutta ei se edes yrittänyt. Viimeksi treenattu tätä joskus talvella aikoja sitten. Hyvin silti muistissa.