Pitkästä aikaa tokossa. Ihan hyvin oli vielä liikkeet muistissa. Tainnu tehdä loma hyvää, vaikka ollaanhan me hieman muisteltu kotona tokojuttuja.

Alkuun paikalla istumista ja paikalla makuu. Toby pysyi kummassakin hyvin paikoillaan. Pientä pään kääntelyä ja vinkumista, mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmilla kerroilla partistokossa. Kävin pari kertaa palkkaan, kun oli hiljaa ja katsoi muhun päin.

Seuraavaksi kaukokäskyjä(istu-maahan). Maahanmeno onnistuu, mutta istumaan ei nouse. Namilla ohjaten saadaan oikea tyyli nousta, ilman sitä Toby pomppaa eteenpäin. Joten nyt treenataan namilla jonkin aikaa, että oikea istuminen juurtuu selkärankaan.

Sitten oltiinkin rivissä ja pujoteltiin toisten ympärillä. Toby kulki vapaana ja ilman seuraa-käskyä. Ja kun muut kiersi, niin Toby oli maassa. Ei noussut kertaakaan omin luvin ylös. Vapautin aina hetkeksi jokaisen jälkeen ja sitten taas maahan.

Jatkettiin seuraamisella. Nyt pientä muistelua pysähtymisistä, eripituisilla matkoilla ja täyskäännöksin. Ja sitten saatiinkiin opastusta vasemmalle käännöksiin, mitkä ovat meillä super ongelma. Oltiin malliesimerkki miten koiran EI pitäisi tehdä :D Eli istua käännöksessä tai laskea takamusta kauheasti alas. Neuvoksi tuli hihna mahan ympärille ja sillä pieni huomatus jos meinaa istua. Kokeiltiin hihnalla, mutta Toby ei tehnytkään sitä perinteistä virhettä. Joko tämä oli tosi ainutlaatuinen tilanne tai sitten se hiffasi että hihna mahan ympärillä tarkoittaa jotain / ennakoi. No saatiin siis yksi hyvin onnistunut suoritus, vaikkakin jäin itse pällistelemään käännökseen, että joko se istuu ja kun se ei istunutkaan, niin tuli aikas pitkä pysähdys..

Loppuun vielä kujan läpi luoksetulo. Pariin kertaan otettiin. Tobyn luoksetulo oli hieno ja kun odoteltiin kujan reunalla, että muut juoksevat, niin sain sen huomion kiinnitettyä namiin eikä ohi juoksevaan koiraan. Hihna oli tosi lyhyellä, ettei Toby pääsisi nykäsemään lujaa. Mutta namit vei voiton ja Toby istui hiljaa ja rauhallisesti paikoillaan. Kerran kokeilin ilman namia, niin nykäsi ja haukkui...... Pitää ehkä vahvistaa tuota oikeaa käyttäytymistä hieman enemmän.

Oli tosi kiva olla treenaamassa! Hyvin onnistunut treeni ja mukava fiilis kaikin puolin. Toby oli tosi mukava tänään eikä aiheuttanut hermojen kiristystä ollenkaan. 3.1. on seuraava toko samoin kuin agility. Nyt sit joululomalle ja alkuvuodesta taas ohjattuun treeniin. Lomalla treenaillaan itsekseen kotona/ulkona ja yritetään saada myös häiriötreeniä.