Parin tunnin breikki jäljen jälkeen ja sitten pihaan tokoilemaan. Meni ihan älyttömän hyvin, tosi hyvä fiilis jäi ja kehut olikin sen mukaiset.

Ilman suunnitelmaa lähdettiin treenaamaan (tiedän, aina pitäisi miettiä etukäteen mitä treenataan). Aloitettiin seuraamisella, koska se on vaikeinta tällä hetkellä. Tänään ei näkynyt poikittamista ollenkaan. Aloitettiin sivulle tuloilla, otin askelia eteen, taakse ja molemmille sivuille ja aina piti tulla sivulle. Namilla autoin, mutta hyviä sivulle tuloja saatiin oikeassa paikassa. Tästä jatkettiin kontaktilla ja annoin seuraa-käskyä, mistä piti ottaa kontakti. Paikalla pysyttiin edelleen. Kun kontaktia oli treenattu tarpeeksi, otettiin paria askelta alkuun. Tästä jatkettiin pitempään matkaan ja käveltiin reippaasti eteenpäin. Otettiin myös juoksuaskelia ja silloin oli varmasti parasta seuraamista ikinä. Poikittamista esiintyy eniten hitaammassa kävelyssä. Pitäisi varmaan sitäkin ottaa enemmän. Tänään otettiin ensimmäisen kerran juoksuaskelia ja ne sujuivat hienosti. Muutama vasemmalle täyskäännöskin kokeiltiin namilla ohjaten.

Jatkettiin liikkeestä seisomiseen. Hyvät stopit oli ja pysyi hyvin paikoillaan, kun olin ihan edessä, mutta pari askelta taaksepäin niin lähti tulemaan kohti. Muutaman yrityksen jälkeen pysyi hyvin paikoillaan ja isot kehut tästä. Alkuun otettiin siis peruuttamalla seisomista ja lopuksi kokeilin kulkea Tysonin sivulla (ei seuraa-käskyn alla) ja hienot stopit saatiin tässäkin. Jei!

Paikalla makuu oli tänään ihan mahtavaa (joko oon käyttänyt tarpeeksi monta kehumissanaa?). Välimatkaa saatiin melko paljon lisää ja kokeilin erilaisia häiriöitä omasta toimesta. Hypin x-hyppyjä, kävin kyykyssä ja pomppasin ylös, pyörin nopeasti ympyrää niin että hoipertelin koiran luokse palkkaamaan, kävin asuntoauton takana piilossa (jalat näkyi auton alta)... Olikohan vielä muuta. Ja Tyson pysyi maassa ihan rauhassa. Edistystä!! Ainoa vaikea asia oli, kun menin Tysonin viereen ja nostin vasenta jalkaa ilmaan. Siinä kohtaa Tyson nousi ylös. Kokeilin pari kertaa uudelleen ja taas nousi ylös. Johtuisiko siitä, että vasemmalla jalalla lähtiessä koira tulee aina mukaan ja oikealla lähtiessä koira jää paikoilleen? Tätä sitten treenattiin kunnolla. Astelin paikoillani Tysonin vieressä ja aina vasenta jalkaa nostaessa annoin käskyn "down" ja palkkasin heti kun pysyi maassa. Opetellaan, että käskystä vasta saa liikkua vaikka vasenta jalkaa liikuttaisinkin. Tämän jälkeen otettiin vielä lyhyt paikalla makuu niin, että kävin kauempana, palkkasin ja vapautin.

Loppuun vielä noutokapulan pitoa ulkona. Tarttui hyvin kapulaan, kun kapula liikkui, mutta sen ollessa maassa paikoillaan Tysonin pään yläpuolella vilkkui kysymysmerkki :D Pienellä houkuttelulla ja odottelulla sain sen tajuamaan, että kapulaan tarttumisesta tulee naksu ja palkka. Ja minun piti olla kyykyssä siinä vieressä. Seisoessani Tyson oli ihan pihalla että mitä nyt pitäisi tehdä.

Loppuleikin yhteydessä harjoiteltiin lelun tuontia minulle. Tyson tuli vajaan metrin päähän ja kun kurkotin, niin hieman käänsi päätä, mutta antoi ottaa lelun ja heti luovutuksesta lensi toinen lelu palkaksi. Ehkä tämäkin alkaa pikku hiljaa luonnistamaan. Tai sitten tänään oli muuten vaan joku spesiaali-päivä, katsotaan miten menee ensi kerralla :D

Nyt kun viikonloppuna treenaisin reippaasti, niin voisi mennä hyvillä mielin maanantain tottistreeneihin eikä iskisi morkkis treenaamattomuudesta. Katsotaan sitten mitä meidän seuraamisesta sanotaan. Juhis saa toimia nyt viikonloppuna apusilminä ja tuomita heti, jos menee väärin.