Luksusta on laattalattia (ihanan viileä) ja ilmalämpöpumpun ilmastointi. Muuten vois kyllä olla aika naatti, kun nytkin jo hiki valuu kun koneen äärellä istuu.

Tänään oli Topsukan viimeinen tokokerta. Elokuussa alkaisi uudet kurssit, mutta sain Tysonin neljän kerran hakukurssille, jotka ovat juuri samana päivänä tokon kanssa. Mennään nyt sitten hakuun, kun ei olla sellaista koskaan kunnolla harrastettu.

Meitä oli treeneissä vain kaksi koirakkoa, joten mentiin alokasluokka läpi kokonaan aina parin liikkeen pätkissä vuorotellen. Kerran otettiin jokaista liikettä ja olin palkkaamatta (kehut tottakai lopussa), mutta taisin kyllä kehua liikkeen aikana jos meni tosi hienosti.

Luoksepäästävyys oli hieno. Päivi ja meidän treenikaveri kävi molemmat moikkaamassa Tobya ja se istui kiltisti paikallaan. Paikalla makuu kesti 2min 15 sek. ja Toby pysyi hyvin maassa, itse olin koematkan päässä. Hieman pää pyöri ja yritti rapsuttaa ponnaria pois päästä, mutta ei onneksi noussut.

Tästä jatkettiin seuraamisiin. Ensin hihnalla ja sitten ilman. Hihnalla meni Päivin mielestä paremmin, vapaana kulki tosi tiiviisti, välillä oli ihan reidessä kiinni ja sainkin töniä sitä pois alta. Itsestäni vaikutti että Toby olisi laahannut, en kyllä pahemmin katsellut koiraan ja Päivi sanoi sen menneen hienosti, joten uskotaan. Ilma oli lämmin ja seisova, ei juurikaan tuullut, mutta ei myöskään paistanut ihan suoraan aurinko. Toby jaksoi hyvin.

Toisella kerralla otettiin liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Maahanmenossa Toby mietti pari askelta ja meni maahan. Tähän voisi yrittää vielä saada vähän nopeutta. Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta hieman vino sivulle tulo. Sivulle tuloa pelkältään voisi harjoitella ihan lyhyellä matkalla.

Vikalla kerralla otettiin liikkeestä seisominen ja hyppy. Näissä kahdessa on eniten treenattavaa, mutta ei nekään mitään huonoja ole. Nopeutta/varmuutta vaan pysähtymiseen. Hypyn jälkeen otti pysähdyksen jälkeen pari askelta, mutta pysyi hyvin paikalla kun käskin uudelleen (en kylläkään saa tehdä tätä kokeessa). Liikkeestä seisomisessa en jäänyt kurkkimaan taakse vaan annoin tehdä vapaasti. Teki tai ei, minä jatkoin matkaa. Ei tullut käskyä palata takaisin vaan tehtiin liike normaalisti loppuun, joten kyllä Toby oli oikeaan aikaan pysähtynyt (aina voisi tietty olla nopeampi).

Hyvällä mallilla ja tosi hyvä fiilis päällä. Ennen koetta ei nyt suurempaa enää treenata. Hyppyä ja seisomista jonkin verran, ehkä muutama maahanmeno ja niitä sivulle tuloja. Niin ja tietty luoksepäästävyyttä paljon jos vaan mahdollista. Jos vaikka nyt kerkeisi panostamaan Tysoniinkin, kun se on saanut nyt lomailla ahkerasta tokoilusta, kun ollaan viimeistelty Tobya kokeeseen.

Taikku pääsi illalla vähän hömpötteleen ulos. Hieman leikittiin alkuun, muttei siitä mitään tullut ja luovutin. Otettiin sitten namit käyttöön ja alettiin tokoilemaan. Ensin pelkkiä sivulle tuloja ja lyhyitä pätkiä seuraamista (5-7 askelta). Sitten paikallaan kääntymisiä ja vasemmalle kaartamisia (suht pientä ympyrää, että oppisi takapään käytön). Kivasti se taipui, täytyy myöntää.

Paikalla istumista, koska se oli ihan unohtunut. Liikkeestä maahanmenoa ilman käskyn alla seuraamista. Tämä on ehkä meidän paras liike. Tobykaan ei ole niin varma maahanmenijä kuin Tyson. Heti käskyn jälkeen maahan eikä edes harkitse vaan tietää mitä tekee. Ihanaa että ollaan jossain edistytty hienosti! Paikalla makuuta otettiin myös. Eri välimatkoilla, kävin kyykyssä naama koiraan päin ja lopuksi olin selin Tysoniin ihan sen edessä ja kävin kerran kyykyssä.

Kyl se tästä, treenin puutetta vaan. Mulla on tavoite että tänä vuonna alokasluokkaan, mutta katsoo nyt. Jospa sitten ensi keväänä :D Tai kolmen vuoden päästä... Ei vaan, nyt kun Tobyn on saanut opetettua ja enää pitää ylläpitää taitoa, niin voin siirtää pilkun viilaamisen Tysoniin. Tobynkin kanssa pitäisi alkaa kohta harjoittelemaan avo-juttujakin... Aika pitkällä kyllä ollaan jo, nou hätä. Tobyn kanssa olisi tavoite kilpailla avoimessa luokassa partisten tokokokeessa lokakuussa. Siihen mennessä pitäisi saada ykkönen alokkaasta ja mieluiten TK1. Sen verran paljon nähty vaivaa, että tuntuu ihan turhauttavalta että kävisi vain yhden kokeen :D Hullu mikä hullu.