Onneksi joulu on vain kerran vuodessa. Pienempänä sitä aina odotti, mutta nyt vanhempana se on tosi raskas :D Kotona on kaaos eikä ole mitään jaksanut vielä tehdä. Huomenna pitäisi aktivoitua ja saada edes jonkinlainen järjestys kotiin. Se hyvä puoli joulussa on, että jokaisena joulupyhänä oli ruokaa tarjolla jollakin sukulaisella eikä itse tarvinnut tehdä ollenkaan sapuskaa, kun pärjäsi toisten antimilla.. Onneksi jotkut jaksavat juhlia joulua ja pitävät meidän ruokinnasta huolta :o)

Aattona oltiin Juhiksen äidillä ja koirat siellä mukana. Toby oli hieman vaisu, taisi ressata kun oli paljon porukkaa ja koirat useimmiten jaloissa. Tyson oli normi itsensä, ehkä jopa liiankin utelias ja saikin taas kissoilta kunnon sähinät. Kissat siirrettiin toiseen huoneeseen, jotta isoimmilta haavereilta selvittäisiin. Väsynyttä porukkaa oli kotona illalla.

Joulupäivänä käytiin lenkillä Pyynikillä. Sen jälkeen koirat saikin vetää unta kaaliin ja me lähdettiin taas sukuloimaan (lue: syömään).

Tapaninpäivänä oltiin Ruutanassa monta tuntia. Kaikki parrakkaat (myös Petrus) jätettiin lämmitettyyn asuntoautoon, kun oli muitakin tulossa kylään, ja Tyson pääsi rauhassa sisälle touhuamaan. Oppi hyppäämään sohvalle ja sai koiraystävällisestä kissasta itselleen seuraa. Ja tottakai kaikki lässytti ja rapsutti ja riehui Tysonin kanssa. Taas vedettiin unta kaaliin tämän reissun jälkeen.

Tänään onkin sitten ollut tosi hiljainen päivä. Illalla vasta piristyin ja suunnittelin meneväni Tobyn kanssa oikein kunnolla treenaamaan. Enpäs sitten tajunnut paljonko kello oli ja ulkona olikin jo pilkko pimeää. Yritettiin hieman tokoilla pihassa, mutta se oli niin liukas etten pystynyt keskittymään muuhun kuin pystyssä pysymiseen. Käytiin muutama liike tekeen viereisessä puistossa, kun siellä oli lunta, mutta kylläkin pimeää, koska mikään ulkovalo ei osunut sinne. Se siitä treenistä :o( Hieman harmittaa, koska ei olla tehty koko viikkoon mitään tokoon liittyvää ja nyt tämäkin meni ihan mönkään. Kokeiltiin niitä vasemmalle kääntymisiä hihnalla, mutta enpäs nyt tiedä miten meni kun ei ollut toista silmäparia katsomassa (syy: Tappara-Ilves peli telkkarissa...). Otettiin siis seuraamista, täyskäännöksiä, vas.käännöksiä, pysähdyksiä... Pysähdykset ja täyskäännökset oli tosi nätit, ne jäi hyvin mieleen.
Sitten kokeiltiin pitkästä aikaa liikkeestä pysähtymistä. Sanotaan nyt näin että puolet onnistui niin, että niistä viitsi palkata, mutta puolet oli jotain ihan muuta. Loppuun vielä paikalla makuu. Kävin auton takana piilossa, olin selkä koiraan päin, kävin kyykyssä jne... Pysyi hyvin, paitsi sitten kun Juhis tuli Tysonin kanssa pihalle -> Toby nousi ja kun ne tuli lenkiltä Tobyn näköetäisyydelle -> Toby nousi. Oli näköjään peli loppunut..

Huomenna aion mennä valoisaan aikaan treenaamaan johonkin missä ei olisi liukasta. Pakko nyt ryhdistäytyä, muuten koko homma lähtee ihan hanskasta.

Ai niin, Tobyn treenin jälkeen vein sen kotiin ja muisteltiin hieman Tysonin kanssa vanhoja, opittuja juttuja. Kontaktitreenin aikana ohitse kulki joitain ihmisiä ja se oli enemmän mielenkiintoista Tysonin mielestä. Heräsi kyllä takas meidän maailmaan kun hieman huuteli luokse. Maahankin meni jo suoraan seisomisesta. Peppu meinasi jäädä pystyyn, mutta kun namia ei sillä irronnut niin laski takamuksensa. Istumista, maahanmenoa ja kontaktia siis otettiin muutaman namin verran. Kotona Tysonille iskikin hepuli ja poika juoksi tuhatta ja sataa ympäri kämppää. Mitähän noissa meidän Froliceissa oli? Jotain piristäviä nappeja varmaankin... Tai sitten sekin vasta alkailee heräämään tähän päivään niin kuin meikäläinenkin.

Mitäs mä nyt oon luvannu? Huomenna treenaan. Jos vaikka huomenna muistaisin ottaa kapulan mukaan ja kellon, että voi ottaa aikaa paikalla makuussa.