Oltiin Ruutanassa päivällä koko konkkaronkka. Toby jäi Jammun ja Figon kanssa pihaan juoksemaan, kun itse mentiin sisälle syömään. Petrus ei ole vielä ihan sinut Tysonin kanssa, ja koska tilaa ei ihan hirveästi ole, niin ollaan suosiolla laitettu Petrus eteiseen oven taakse ensihaistelujen jälkeen. Joka kerta Ruutanassa käydessä ollaan Petrusta totutettu Tysoniin, mutta voimaa on papparaisessa sen verran, että vielä ollaan pidetty tiukasti hanskassa toiminta. Pikku hiljaa, Petrus kun ei ole se kaikista suopein näin alkuun.

Tysonkin pääsi partapoikien kanssa ulos juoksemaan rallia ja kova kilpailu oli siitä kuka on nopein. Jammun haukunta ei enää tunnu missään eikä paljoa ihmetellä, jos isot pojat kaatavat kakaran kumoon. Maasta noustaan nopeasti ja taas jatketaan härnäystä. Figoa ällötti pentu. Se ei leikkinyt kenenkään kanssa enää sen jälkeen kun pentu tuli pihaan. Hammasta vilauteltiin ja pysyttiin sivummalla. Jäi hieman ulkopuoliseksi porukassa.. Raasu :o)

Punnittiin Tyson uudelleen, kun eilinen vaaka on tunnettu pienestä valehtelusta. Tänään vaaka näytti 9 kiloa, joten keskiarvona Tysonin painolle olisi sellaiset 8,5kg. On se iso tolppajalkainen jässikkä.

Illalla taas muisteltiin seisomista. Me edistytään! Samalla muisteltiin kontaktia, istumista ja maahanmenoa. Ja sitten jos puhutaan lisää edistymisestä, niin lenkeillä Tobyn turkissa roikkuminen on selkeästi vähentynyt. Pari hairahdusta saattaa loppulenkistä tulla, mutta nopeasti tajuaa että se on ehdoton EI! Vielä kun opeteltaisiin kulkemaan reippaasti eteenpäin eikä haahuiltaisi ja jäätäisi miettimään maailman tämän hetkisiä asiota. Tobyn seurassa kuljetaan reippaammin, mutta yksin ulkoillessa kuljetaan kuin filosofit miettien ja haistellen, ja kuljetaan just sinne minne itse halutaan eikä sinne minne me ihmiset oltaisiin menossa. Hieman hihnassa vetoakin on ilmassa. Ja kun opittaisiin ettei sinne jalkojen eteen kannata mennä, kun kävellään eteenpäin. Sillä meillä on alusta asti ollut pointti, että koira väistää, ei ihminen. Eli me mennään päälle jos koira tulee jalkoihin. Toby väistää kotona nopeasti jos sattuu olemaan tiellä ja lenkeillä se ei tule lähellekään jalkoja (jossei satuta treenaamaan samalla jotain).