Huoh, tänään jälkitreeneissä tuli niin paljon asiaa, että ajattelin ensin kirjoittaa vasta huomenna, mutta kokeilen nyt josko saisi jotain raapustettua.

Pinsiön metsässä jäljestettiin koko porukka, että saataisiin hyvät lähtökohdat tulevaisuuden metsäjälkitreeneihin. Tämän äivän jälkeen voin sanoa, että hävitetään muistista viime kertaiset kotitekoiset jäljet ja otetaan uusi suunnitelma.

Melko lämmin ilta oli, varmaan reilu 15 astetta alkuillasta. Mia antoi vinkin metsäjäljelle siirtymiseen. Namit pois, matka lyhyemmäksi ja esineet jäljelle. Tysonin jälki alkoi n. 10-20m suoralla, esine, toinen suora suunnilleen saman mittainen ja lopussa esine. Esineinä oli sukat ja niiden sisällä nakkeja. Pikku hiljaa taidon kehittyessä pidennetään esineiden välimatkaa. Namit pois paristakin syystä: muurahaiset ym. ötökät sekä se, että koiran on vaikea syödä matkalta nameja metsässä (esim. jos on risukkoa, niin nenä kiinni maassa jäljestäminen voi olla vaarallista). Esineen löydettyä mahtikehut ja namien syöttely. Yhdessä työskennellään esineellä ja siitä tehdään mahtava juttu. Esineitä kannattaa etsiä.

Tysonin jälki vanheni 20min ja alku löytyi hyvin. Vauhtia piisasi ja hieman hairahtuikin jäljen ulkopuolelle ja yhdessä kohtaa oli ihan pihalla, että mitä nyt pitikään tehdä. Ennen ensimmäistä esinettä oli auton tallaamat urat maassa ja varmaankin harhajälkiä sienestäjistä. Siinä kohtaa hieman omaan jälkeen keskittyminen herpaantui, mutta en antanut sen kulkea kauhean pitkälle vaan odotin sen paluuta takaisin jäljelle ja päästiinhän me lopulta jäljen loppuun. Toisen esineen kohdalla hieman pyöri ympyrää. Annoin rauhassa tutkia ja kehuin kunnolla vasta kun todellakin koski esineeseen.

Neuvoksi saatiin palata takaisin nurmi/peltojäljelle tekeen pohjatyötä. Jossain vaiheessa voi kokeilla uudelleen metsäjälkeä ja jatkossakin aina silloin tällöin tehdä metsäjälki ja palata sitten taas pohjatyöhön. Kulmat jätetään vielä joksikin aikaa pois.

Ohjeita saatiin myös jäljen pilkkomiseen (kuten tottelevaisuudessa). Mietitään etukäteen mitä painotetaan tämän päivän treenissä. Jos opetellaan kulmia, niin jälki muuten on helppo ja pääpaino on kulmassa. Saatiin paljon ehdotuksia erilaisiin treeneihin joita nyt sitten jatkossa käytetään hyväksi, sillä tänään oli viimeiset alkeiskurssin jälkitreenit. Mialta saa kyllä jatkossakin pyytää apua, oli pakko varmistaa tämä asia :D

Pitää ruveta nyt tarkemmin suunnittelemaan jäljet eikä tehdä niin kuin tähän mennessä -> jotain sinne päin -jälkeä. Varmaankin nyt löysätään jälkien teko tahtia hieman ja painotetaan hetki tottiksessa. Ollaan sen verran tiuhaan tahtiin tehty jälkiä, että pieni tauko tekisi hyvää.