Aamulla seitsemän aikaan Ruutanan pihaan, +14 astetta ja märkä maa (viime yönä oli satanut). Suht heikko tuuli, suunnilleen samasta suunnasta kuin eilen. Haettiin hieman haastetta ja samalla vähän kokeiltiin mitä voidaan jo treenata.

Alkuun serpentiiniä vajaa 10m, pienen kiven takana kulma, siitä suoraan n. 5m ja taas kulma. Loppusuora oli 2-3m. Joka askeleessa nakki-nami. Olen alkanut hieman irroittamaan jalkoja toisistaan, kun on tehnyt tiukkaa tasapainon kanssa. Väli on kuitenkin suht lyhyt, mutta jäljen askellus muistuttaa nyt enemmän normaalia askellusta. Eli pituussuunnassa eivät juurikaan enää kulje vierekkäin. Jälki vanheni 20min.

Alussa meinasi iskeä epätoivo ja ajattelin jo, että tein liian vaikean jäljen. Alku on aina hieman pyörimistä, mutta kyllä me jälkeä pitkin lopulta kuljettiin vaikka olikin serpentiiniä. Jatkossa voisi tehdä alkuun lyhyen pätkän suoraa ja sitten vasta kiemuroita. Serpentiinit eivät siis loppujen lopuksi olleetkaan liian vaikeita. Kulmissa Tyson taisi pyörähtää ympäri, kun etsi mihin jälki jatkuu, kun se ei mennytkään eteenpäin. Annoin rauhassa tehdä töitä ja etsiä itse reitin, ja siitä sitten jatkettiin taas oikeaan suuntaan.

Rauhallista työskentelyä, hyvin haisteltiin joka jälki. Johtuuko siitä, että olen itse kokematon jäljen tekijä, mutta mun on tosi helppo antaa koiran työskennellä rauhassa ja pysyä itse hyvin huomaamattomana. Kun ei ole tieto-taitoa, niin mitäs sitä koiraa ohjailemaan tai painostamaan. Tysonista huomaa selkeästi milloin sen pitää antaa toimia rauhassa ja milloin "puskea" eteenpäin. Hiljaa kuljetaan, välillä askellaan paikoillaan ja välillä kuljetaan reippaammin riippuen koiran etenemisestä. Pusketaan, kun Tyson alkaa tulemaan kohti. Pari reippaampaa askelta, niin koira tajuaa väärän suunnan eikä välttämättä ole kerennyt ottamaan askeltakaan mua kohti, vaan vain kääntymään. Jälki on loppujen lopuksi ihan mielenkiintoista hommaa. Itse olen ainakin innostunut ja Tysonkin on kehittynyt paljon. Tysonista näkee niin helposti eleet ja tarpeet. Selkäytimestä tulee sitten toiminta eikä tarvitse pahemmin miettiä, että mitä teen nyt.

--------

En eilen kerennyt etsimään hyvää metsäjälki paikkaa, kun ilta meni Viinikkaa siivotessa. Venähti ilta, kun poltettiin paperiroskia takassa ja kun sitä ei olla aikoihin käytetty, niin savut tulikin kämppään sisälle, joten ilta kului asuntoa tuulettaessa ja siivous venähti pitkälle iltaan. Tänään ajattelin lähteä mattojenpesupaikan parkkikselle treenaamaan tottelevaisuutta (huomenna PPK:n tottiskerta) ja ehkäpä tänään pääsen sinne metsään asti. Mihinkähän oon pakannut kumpparit?