PPK:n treenit, aiheina ketteryydessa tynnyrisilta, putki ja pöydät, tottiksessa yleisesti häiriötreeni.

Itseäni vähän jännitti alkuun tuo tynnyrisilta. En ole vielä tottunut siihen, että Tyson on oikeasti rohkeampi kuin partikset eikä sitä paljoakaan hetkauta tuollaiset tilanteet. Aloitettiin siis sillalla eikä mitään ongelmaa. Koiran on tarkoitus itse hypätä sillalle ja pysähtyä siihen päälle. Tästä jatketaan seuraamisliikkeenä loppuun asti ja lopussa kait pitäisi sitten ottaa koira sivulle istumaan. Tynnyrisillasta pidettiin alkuun kiinni niin ettei se kauheasti pääsisi liikkumaan. Tyson meni reippaasti koko sillan joka kerta, nou hätä.

Peltinen (?) putki olikin haasteellisempi, vaikka ei sekään sinänsä pelottanut vaan Tyson ei tajunnut että halusin sen tulevan luokse putken läpi. Kiertämällä olisi päässyt varmasti nopeammin :o) Meni kuitenkin hyvin, kun tajusi mitä siltä halutaan. Ei tässäkään ihmeempää, vaikka putki oli asfaltilla ja rämisi kunnolla.

Päätin alkaa pilkkomaan pöytätreenin kunnolla osiin. Merkkiä pystyy hyvin treenaamaan kotona erilaisilla merkeillä. Pöydät otan erikseen (jokaisen, että oppii kropan liikkeistä mitä pöytää tarkoitan) ja vasta sitten joskus liitän nämä liikkeet yhteen. Tänään otin kuitenkin merkkiä ja oikeanpuoleista pöytää. Ei mikään hieno suoritus, koska en ollut ihan tarkkaan päättänyt mitä teen. Tyson ei pysy paikoillaan sillä aikaa kun käyn viemässä nameja, joten pidin siitä kiinni. Namien laitossakin pitää muistaa takaperin ketjuttaminen, jos laittaa useamman namin valmiiksi. Viimeisenä nami sinne, mihin halutaan koiran menevän ensin.

Eli nyt aloitetaan pöytä-treeni siitä, että opetellaan ensin menemään merkille. Siellä isot kehut ja leikit yms.. Erikseen harjoitellaan stoppi varmaksi, että sen saa aikanaan liitettyä merkkiin.

Loppuun vielä pieni häiriötreeni. Oltiin koirien kanssa isossa ympyrässä ja kuljettiin samaan suuntaan ympyrällä. Alku hankala, kun Tyson namin syötyään sinkosi eteenpäin. Pikku hiljaa alkoi tajuamaan, että pointti on pysyä sivulla kontaktissa. Käveltiin alkuun niin, että koirat oli sisäpuolella ja täyskäännöksen jälkeen tottakai ulkopuolella. Seuraavaksi jokainen pujotteli vuorotellen jokaisen koiran ja lopuksi pienennettiin rinkiä niin, että välimatkaa vastapäätä olevaan koiraan oli 3-4m.