Oon jo varmasti tuttu henkilö nettiliittymän asiakaspalvelussa. Meillä on ollut netti kuukauden, mutta toiminut yhteensä ehkä 2 vkoa. Täällä päin on kuulemma surkeuden huiput nuo johdot tms.. missä puhelinverkko kulkee. Kiva!

Alkuviikosta, päivä oli maanantai tai tiistai, treenattiin koirien kanssa iltalenkin yhteydessä. Paikkana oli parkkipaikka vilaksliikkeisen tien varrella. Mutta kello jo oli jo paljon, joten ei nyt mitään hirveetä ruuhkaa ollut. Tobyn kanssa touhusin samaa mitä aina, kontaktia, seuraamiskaaviota käskytyksellä, paikallamakuuta, liikkeestä maahanmenoa. Alkuun otettiin niin, että Toby istui sivulla ottaen kontaktia ja Tyson käveli ympärillä. Sitten vaihdos ja me kierrettiin Tysonin ympärillä. Taikku opetteli samanaikaisesti kontaktia ja keskittymistä vain Juhikseen eikä muhun ja Tobyyn. Ja kierrellessä pointtina oli kulkea mukana ja mielellään tapittaa ohjaajaa silmiin, eikä tuijottaa meitä.
Toby kulki hienosti Tysonin ympärillä. Rennosti mentiin eteenpäin ja tehtiin nätit käännökset. Seuraamiskaavio ei sitten mennyt yhtään hyvin. Nyt käskin Juhiksen tarkkaan katsoa osuuko Tobyn takamus maahan vasemmalle käännöksissä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että käännös on surkea. Saatiin muutama onnistunut suoritus, kun hieman jalalla tönäsin Tobya vasemmalle käännöksessä. Täytyy huomenna partistokossa kysyä Päivi-koutsilta neuvoja.
Paikalla makuu hyvä. Kiertelin ympäriinsä ja Juhis touhusi Tysonin kanssa lähellä, mutta Toby se vaan pysyi maassa. Hienoo hienoo!
Loppuun vielä liikkeestä maahanmeno, mikä meni oikein nätisti, jossei vinoa maahanmenoa lasketa :D
Tyson kokeili istumista ja maahanmenoa. Ja leikit vielä päälle. Tysonin pitää vielä hieman opetella..

Keskiviikkona mentiin Minnalle (kennel Hazelmoor) kyläilemään. Siellä oli myös Tysonin veikka, Sumi. Veljekset riehuivat kolme tuntia, minkä jälkeen uni maistuikin ja vasta seuraavana päivä oli taas normaali energiamäärä. Itse en ottanut yhtään kuvia, koska mun kameralla ei onnistu sisällä eikä ulkona. Joten odottelen, jos vaikka Minnalta tai Iidalta saisi kuvei. Poseerauskuvia yritettiin ottaa ja kyllä niitä tais muutama ihan hyvä tulla. Ei oo helppoo...

Torstai ja perjantai: Meikäläisellä alkoi joululoma keskiviikkona, joten to ja pe on tullut oltua kotosalla. Eilinen meni siivotessa, koska prkleen netti ei toiminut... Oli pakko keksiä jotain tekemistä. Turhaa se siivoaminen oli, koska ulkona ei ole mitenkään "siisti" ilma. Nyt on lattiat täynnä hiekkaa ja varmasti tulee vielä lisää.. Siispä perjantaina en edes harkinnut imurin hakemista kaapista.
Pe: Treenasin Tysonin kanssa kotosalla kontaktia, seisomista, istumista ja maahanmenoa. Poika on alkanut selkeästi sisäistämään opetukset. Kontakti tulee nopeasti. Alkuun seuraa mihin nami meni ja saman tien ottaa kontaktin. Seisominen sujuu mukavasti. Nyt jo pystyy hyvin liikuttelemaan jalkoja ja häntääkin laskemaan. Istuminen sujuu hienosti ja maahankin menee jo pienestä käsiliikkeestä. Enää ei tarvitse namilla houkutella, vaan menee aika sujuvasti. Pikku hiljaa alkaa sujumaan.

Huomenna siis partistoko. Toby saa laatuaikaa ja pääsee Taikusta hetkeksi eroon. Hieman muistelen, ettei meillä olisi agilitya huomenna, mutta pitää vielä varmistaa. Viikonloppu meneekin sitten kait oleillessa. Ihmeempiä suunnitelmia ei ole, kai.. Ensi viikolla onkin jo joulu! Vaikkei se kyllä ihmeellinen päivä enää näin vanhempana ole, eri asia silloin muksuna. Enkä ole koskaan pitänyt jouluruuasta vaan aina syönyt omia eväitä. Toby varmaankin pääsee jouluksi Ruutanaan, koska me kyläillään aattona ja joulupäivänä sen verran paljon, ettei kotona kauheasti olla. Eikä Tobya viitsi ottaa vielä mukaan Juhiksen vanhemmille, jotka eivät ole tottuneet koiraan. Aloitellaan totuttaminen Tysonilla ja sitten otetaan Toby mukaan, joka on sata kertaa helpompi ja huomaamattomampi, mutta kylläkin isompi, karvaisempi ja tuo tällä hetkellä enemmän likaa sisälle.

Viime viikolla kuultiin naapurilta, että Toby oli pitänyt hirveätä huutoa eräänä illtana kun oltiin itse Tysonin kanssa keskustassa käppäilemässä. Naapurinpoika oli joutunut laittamaan korvatulpat, kun ei muuten saanut unta. Että mua hävetti, kun kuultiin tuosta. Ihanan mukavia ja ymmärtäväisiä naapureita meillä on, eivätkä he pahalla sanoneet tuota, vaan olen pyytänyt, että kertoisivat jos koirat häiritsevät meidän ollessa muualla. Toby kun ei ole tottunut olemaan yksin. Jos Tyson jää seuraksi, niin sitten ei haukuta. Mutta tällä haukkumiskerralla Tyson oli ollut meidän mukana kaupungin keskustassa ja Toby jäi kotiin. Huoh! Nyt sen todella tajua kuinka tärkeää on totuttaa koira yksinoloon (ja tarkoitan todella yksin-yksin).