PPK:n ensimmäinen alkeiskurssikerta Vehmaisissa, Galston Oy:n nurmella. Illasta treenattiin, klo 18-21, ilma viileni iltaa kohden (alle + 20 astetta lämpimimmillään) ja hieman tuuli. Tyson oli saanut aamuruuan aika myöhään, puolilta päivin normikokoisen annoksen.

Kouluttaja-Mia näytti aluksi miten jälki tehdään ja hetken päästä näytti oman saksanpaimenkoiransa kanssa jäljen ajamisen.

Itse tallasin Tysonin jäljen, ei mitään hajua askelmäärästä, mutta sanotaan että metreissä olisi saattanut olla n. 15m (arvioinkohan liikaa?). 10-15metriä kuitenkin. Normi kahden rivin askellus, toisen jalan kantapää tuli toisen jalan varpaiden viereen, jalat ihan kiinni toisissaan. Vanheni sen aikaa, että hain Tysonin autosta, alle 5min. Suora jälki myötätuuleen, joka askeleessa nami (nakin palasia). Oltiin toisena koirakkona vuorossa (yht. 8 koirakkoa).

Käveltiin kohtisuoraan jäljelle ja Tysonilta itsenäinen nosto. Siinä sitten vaan rauhallisesti koiran perässä teputtaen. Tyson sai toimia vapaasti matkan päässä, ei liikaa ahdistusta vaan rauha tehdä töitä. Jaloilla teputettiin paikoillaan tai kuljettiin lyhyin askelin eteenpäin riippuen koiran etenemisestä. Askelilla annettiin koiralle lupa edetä ja samalla se toimi kehuna, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Muiden suorituksia seuratessa huomasi, kuinka tärkeä asia tuo jatkuva liikkuminen on ja kuinka se vaikuttaa koiraan. Annoin Tysonin rauhassa työskennellä, eteni ihan hyvin, mutta hieman otti puolessa välissä häiriötä muista treeniryhmäläisistä ja ohi kulkevista autoista/mopoista. Hetken herpaannus, en antanut sen liikkua kauas. Palasi itsenäisesti takaisin jäljelle ja jatkoi loppuun asti. Ei varmaankaan ihan kaikkia nameja syönyt, osan kuitenkin, eteni silti hyvin herpaantumiseen asti ja sen jälkeen. Vauhti oli näin ensikerraksi hyvä, kuulemma muutaman jäljen jälkeen alkaa kaahaaminen, joka kestää hetken aikaa.

Kotiharjoitteluksi saatiin vastaavanlaiset jäljet, mahdollisesti lopusta hieman kaareutuva. Pituus suunnilleen sama. Minun pitää itse keskittyä omaan toimintaani (eli olla suht huomaamaton ja antaa koiran toimia itsenäisesti). Nyt yritetään päivittäin tehdä jälki, jotta ensi kerralla menisi paremmin. Häiriötreeniä tarvittaisiin myös, joten katsotaan missä käydään jäljestämässä.