Ei mennyt ihan niin hyvin, kuin olisi toivonut. Olisi varmaan pitänyt painaa aamulla uudelleen pää tyynyyn ja unohtaa jälki hetkeksi. Mutta menin kuitenkin tekemään, koska koirat lähtee taas päiväksi Ruutanaan hoitoon ja siellä metsät kuhisee muurahaisia, joten oli parempi tehdä jälki kotona heti aamusta.

Seitsemän aikaan talloin jäljen, +12 astetta lämmintä, pieni tuulenvire ja kostea maa. 140 askelta ja loppupalkkana pieni keko verilettuja. Sama nurtsi mitä aiemminkin, mutta nyt vain eri sivu alueesta. Taas kierreltiin puita, mutta pohja ei ollut tasainen vaan kumpuileva (arvatkaa ottiko reisiin, kun piti tasapainoilla?). Joka askeleessa nami. Vanheni 15min.

Rauhoitin taas tilanteen ennen jäljen alkua. Nurtsille tultaessa jo etsiä jälkeä. Ennen lähtöä otin Tysonin sivulle ja kontaktista sai mennä. Jäljen alku löytyi hyvin, mutta sitten koko pakka sekosi. Haahuili pari metriä kumpaankin sivusuuntaan tosi usein, enemmän vasemmalle. Olisiko tuulen suunta vaihtunut? Oltiin kyllä sen verran suojaisessa paikassa, etten kyllä usko tähän. Vai ollaanko nyt tultu siihen kaahailuvaiheeseen? No joo, mun aamuhermot meni enkä tiedä ohjailinko Tysonin kulkua liikaa. Pysähdyin ja vedin sen takaisin jäljen päälle aina haahuillessaan ja taas jatkettiin etenemistä pari metriä.. Yritti tulla takaisin päin jälkeä, mutta pysähtyi kyllä sitten kun oltiin lähellä törmätä. Lopussa oli vielä muutaman metrin suora pätkä ja sekin meni samalla tavalla haahuillessa. No, päästiin me jälki loppuun ja kuljettiin siellä päin, mutta oli kyllä huonoin jälki tähän mennessä. Katsoin vielä lähteissä tuulen suunnan ja lähtöpaikka (sekä koko jälkikin) oli tuulen kannalta aika suojainen: pensasaitoja ja puita, sekä kumpuileva maa.

Tiedä sitten missä vika. Sääolosuhteet oli samat kuin eilenkin ja monena muuna aamuna. Jälki tehtiin nälkäisenä (ennen aamuruokaa), kuten aiemminkin. Nyt oli kylläkin hieman erilainen paikka vaikkakin samalla nurtsilla oltiin ja vanheni 5min kauemmin. Otetaan huomenna sama homma uusiksi ja katsotaan miten käy. Pitäisikö palata 10 minuuttiin tai tehdä välillä vaikka nuorempi? Ja voisi kokeilla antaa koiran toimia ihan kokonaan yksin, toimia vain tolppana jos meinaa liian kauaksi lähteä eikä vetää sitä takaisin jäljelle. Etsikööt itse, jospa saisi ahaa-elämyksen siitä. Pitää miettiä ennen huomista jälkeä tarkemmin, miten toimia ja myös tehdä niin kuin on suunnittellut.