Tänään oli taas eri kouluttaja, kun Johanna oli agilityn sm-kisoissa Torniossa. Kysyin heti alussa jo Marjolta neuvoja leikittämiseen, niin saatiin nyt vihdoin ja viimein neuvo kahdella lelulla leikkimiseen. En oo koskaan tajunnut pointtia eteenpäin, joten oon jättänyt nuo leikit pois aiemmin. Nyt Marjo näytti kunnolla miten leikittää koiraa saalispalkkaustyyliin ja samalla opettaa koiraa tuomaan aina lähemmäs ja lähemmäs toista lelua. Ostettiin samalla toinen narulelu ja pieni kapula, että päästään aloittamaan kapulan pito treenitkin. Mukavampi alkuun tuollainen kevyt ja pieni kapula.

Alkuun otettiin paikalla makuuta. Tyson sivulla, siitä maahan, itse sen eteen askeleen, parin päähän ja tiheä palkkaus. Muutaman namin jälkeen paluu sivulle ja vapautus. Ei kertaakaan noussut ylös niinä muutamana kertana mitä otettiin lyhyttä paikalla makuuta. Jes!

Jatkettiin luoksetuloon. Marjo piti Tysonista kiinni ja mä häippäsin kentän toiseen laitaan. Hetken odotus ja käsky. Otettiin vauhtiluoksetulo lelupalkalla, meni hienosti.

Seuraavaksi kontaktia. Alkuun Tyson istui mun edessä ja otti hyvin kontaktia vaikka namikäsi oli milloin missäkin. Tyson maahan ja sama homma, hyvät kontaktit ja pysyi maassa niin kauan kuin pitikin. Seuraavaksi sivulle ja mun kädet oli selän takana, ja taas hyvät kontaktit.

Seuraamisen lähtöä harjoiteltiin myös, eli ensin käsky ja siitä kontakti. Ei liikuttu mihinkään suuntaan. Tästä jatkettiin lyhyeeseen seuraamispätkään ja liike seis, sivulle istumaan. En edes muista ollaanko tätä treenattu kotona. Ei ainakaan hetkeen, mutta silti Tyson istui nätisti sivulle. Meidän kouluttaja puhui alkuun liikkeestä istumisesta ja aloin sitten treenaan istumista samalla tavalla kuin maahanmenoa ja seisomista, eli peruuttamalla. Ja tehtiin yksi liikekin istumista, ennen kuin tajusin muita seuraamalla, että seuraamisen pysähtymisestä olikin kyse. No tulipahan aloitettua liikkeestä istumisenkin harjoittelu :D Se nimittäin sujui ihan kivasti. Muutaman kerran peruuttaessa autoin kädellä, koska Tyson tarjosi pari kertaa maahanmenoa. Muutaman toiston jälkeen kuljin jo kädet sivulla ja pelkästä käskystä Tyson istui. Nopee poika oppimaan!

Tosi hyvä treeni saatiin aikaiseksi. Muutamaa väärää tarjoamista lukuunottamatta hienoja suorituksia. Nuokin maahanmenot istumisessa johtui ihan omasta hätiköinnistä. Istumista ollaan aika vähän treenattu. Suurimmaksi osaksi onnistuneita suorituksia ja istumisessakin jo ilman apuja. Ilma oli todella kuuma, mutta onneksi kentällä oli varjoisa kohta. Tyson jaksoi hyvin koko treenin samalla teholla. Kotona sitten makaa kuin lahna..

Tänään ei mennä Tobyn kanssa agilityyn. Pitää valmistautua huomisiin siskon tytön rippijuhliin (jätin taas viime tippaan kaiken valmistelun) eikä tällä ilmallakaan nyt jaksa. Ihan tarpeeksi juossut tänään jo paikasta toiseen. Saa Tobykin parannella rauhassa kuonoansa nyt minkä aina saa agilityssa vereslihalle. Ens viikolla ei oo agia, kun on juhannus, eli nyt tulee hetken taukoa. Saadaan treenata pelkästään tokoa koetta varten. Käytiin jo eilen katsomassa Tamskin koetta, vähän muistelemassa miten se menikään.