Tänään koitti siis PPK:n tottiskerta. Ohjatut koulutukset on kyllä niin pop, pitäisi useamminkin päästä ohjattuihin treeneihin. Eilisen tokoilun jälkeen kauhulla odotin miten Tyson tänään toimii, mutta ihan mukavasti se kyllä oli kuulolla. Alkuun viriteltiin koiraa tulevaan. Pitäisi aina muistaa ennen treenien aloittamista saada koira kuulolle ja vastaanottavaiseksi. Monesti tulee vain "repäistyä" koira mukaan kotoa tai autosta ja samantien aloittaa touhut. Sitten ihmetellään, kun koira haahuilee eikä ole kuulolla. Syyllistyn tähän aika usein. Eli pieni herättely koiralle ennen treeniä.

Ei tehty muuta ihmeempää kuin seuraamista. Tyson kulki kyllä hyvin mukana oikealla paikalla ja kontaktissa, mutta oli vino. Takapää heittää herkästi ulos päin. Tähän saatiin erilaisia ohjeita, joiden avulla saataisiin suoruutta. Palkkaus edestä tai vasemmalta, seuraamista kaartaen vasemmalle.. Sama juttu sivulle tulossa, eli pitää katsoa tarkkaan mihin se takamus osoittaa, onko avoin vai tiivis. Kotiläksyksi tuli saada seuraaminen suoraksi seuraavaan kertaan. Saatiin lainaksi kouluttajalta metrin pituinen hihna treenatessa, millainen tarvitsisi hankkia (ihan omasta halusta). Normi hihnan kanssa menee hermot vaikka sen lyhentäisikin lukoilla.

Tuli seurattua muidenkin treenit, kun tehtiin vuorotellen. Aikalailla samoja juttuja tuli ilmi ja kaikilla taisi pääpaino olla seuraamisessa näin alkuun.

Treenien jälkeen otin vielä kotona pikku seuraamispätkää, paikalla makuuta, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Nyt pitäisi saada samanlainen tarmo tottikseen kuin jälkeenkin, eli joka päivä pieni treeni ja vaikka useamman kerran päivässä. Seuraaminen on niin olennainen osa tottelevaisuutta eikä mikään ihan helppo homma, joten sitä pitäisi nyt harjoitella ja hakea vaihtelevuutta siihen ettei aina junnata samaa.

Ensi viikolla on viimeiset jälkitreenit ja seuraavalla viikolla sitten viimeinen tottis. Sen jälkeen on alkeiskurssi käyty ja katsotaan huolitaanko meidät jatkokurssille, jossa treenattaisiin hakua ja raunioita.

Jäljestä sen verran, että sain tänään Mialta ohjeet jatkoon. Kokeillaan kerran niin, että tuplataan jäljen pituus ja annetaan vanheta tunti. Mahdollisimman pian mukaan kaksi esinettä niin, että koira oppii jäljen jatkuvan esineen jälkeen. Huomenna käydään isän kanssa katsomassa metsästä sopiva jälkipaikka ja teen sitten sen pitemmän jäljen. Katsotaan kuinka Tyson pärjää :D Tämän jälkeen voidaan taas palata samanlaiseen jälkeen mitä ollaan nytkin tehty. Ja sitten taas vaikeampi jne...