Heräsin aamulla viemään Juhiksen töihin ja kun kerta olin saanut itseni kunnolla hereille, niin ajattelin hyödyntää aamun koiran treenaamiseen. Jos olisin mennyt takaisin nukkumaan, niin ei oltaisi saatu tänään mitään aikaiseksi.

Ajeltiin Ruutanaan ja siellä suoraan mattojen pesupaikan parkkikselle. Reilu 200 askelta, kaksi esinettä matkalla (toinen jäljen lopussa). Kostea nurmi, jossa paljon puista pudonneita lehtiä. Sellaisissa kohdissa mihin olisi saanut kulman, tein vain kaaren. Hiotaan kulmia myöhemmin. Jälki vanheni n. 20min.

Odotellessa treenasin Tysonin kanssa tokoa, häiriönä toimi autossa haukkuva Toby. Paikalla makuuta, paikalla istumista ja muutaman palkkauksen jälkeen luoksetulo eteen. Istui koko ajan jotenkin erikoisessa asennossa, lähtövalmiina. Siispä odotutin ja palkkailin useaan kertaan ja heti kun asento hieman rentoutui niin otin luoksetulon. Täytyy välillä ottaa pelkkää istumista ja luoksetuloja erikseen. Kun annoin luoksetulo-käskyn, niin Tyson oli ihan ihmeissään. Ei varmaan uskonut korviaan, kun yhtäkkiä annoinkin luvan tulla luokse :D

Seuraamistakin otettiin. Matkaa oli jotain muutama metri. Treenattiin myös eri vauhteja: reipas kävely, hidasta kävely ja juoksu. Mun silmään ei poikittanut. Jos poikitti, niin kyllä todella vähän. Jotenkin tuntuu siltä, että seuraamista ei kannata ottaa ekana liikkeenä. On sen verran haastava meille, että vaatii kunnon herättelyn asiaan.

Kokeilin myös liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Oli tosi hienoja!

Nyt kun saisi seuraamisen kuntoon, että sen voisi yhdistää muihin liikkeisiin, paikalla makuuseen aikaa ja matkaa lisää + häiriötä ja hyppy kuntoon, niin alokasluokan liikkeet olisi aikas mallikkaat. Vähän tässä katsellut jo alkuvuoden tokokokeita. Vielä on paljon tekemistä mutta ei mitenkään toivottomalta näytä. Pitäisi vaan saada paljon häiriötreeniä, kun nyt ollaan yksinään treenailtu koko ajan.

Palataan jälkeen..

Eilisen huonosta jäljestä ei ollut enää kuin pieniä muiston rippeitä jäljellä. Tänään oli ihan eri koira jäljellä. Alusta asti Tyson kulki hyvin jäljellä. Ei ollut sitä yleistä alkuhässäkkää ollenkaan, vaan nenä tuhisten kulki eteenpäin jäljen päällä. Parissa kaarteessa ("pyöreä kulma") oli vähän ulapalla, mutta sai rauhassa etsiä oikean reitin. Käveli esineiden yli pari askelta ja palasi takaisin, siitä vasta kehut ja saaliin suolestus (namit pois hanskan sisältä). Vauhtia oli, mutta ei liikaa. Pysyi koko ajan jäljen päällä. Mahtavaa kun jälki taas sujui vanhaan tuttuun tyyliin. Muutama jälki meni tässä välissä vähän miten sattui. Meinasin tehdä tänään toisenkin (lyhyemmän, helpomman) jäljen, mutta tämä eka meni niin hienosti, että jätetään tähän.