Perjantaina muutettiin Hallilaan ja koirajutut ovat jääneet vähemmälle sen takia. Nyt kun tavarat alkavat olemaan paikoillaan, niin kerkesi vähän muutakin tekemään. Meillä on niin tilava parveke ja kun se on vielä tyhjä, niin mahduttiin tänään ottamaan pikku tokotreenit siellä. Paikalla makuuta/istumista/seisomista. Paikalla makuussa muutaman namin palkkaus, käsien heilutus, kyykyssä käyminen. Istumisessa sama juttu. Seisomisessa alkuun palkkasin muutaman kerran pysähtymisestä ja lopuksi otettiin paikalla seisomista. Myös käsien heiluttelua ja kokeilin siirtyä Tysonin sivulle. Kaikki neljä jalkaa pysyi koko ajan paikoillaan. Jes!

------

Tänään tehtiin myös jälki, kun ajeltiin Ruutanaan hakemaan loppuja tavaroita. Tein metsään jäljen, 150 askelta suunnilleen. +15 astetta ja tyyni ilma, aika kuiva pohjakin oli (jonkin verran sammalta, muuten kuivaa maata, risuja yms..). Ties sitten oliko liian vaativa pohja. Ekalla suoralla oli esine (sukka), taas 5 askelta ennen ja jälkeen tyhjiä, esineen jälkeen parin metrin päässä kulma. Toinen suora kaartoi lopussa pienessä alamäessä ja mäen alla kulma. Kolmannella suoralla toinen esine (sukka) ja siitä vielä 2-3m suoraan loppupalkalle. Froliceja askeleissa, sukissa sisällä nakkeja. Vanheni 30min.

Tyson oli kerennyt riehumaan Tobyn kanssa ulkona ja laitoin sen 5 minuuttia ennen jäljen ajoa jo hihnaan kiinni rauhoittumaan ja hengähtämään, ettei mene koko jälki siihen, että pitää hengähdystaukoja. Jäljen alku löytyi hyvin, mutta eka suora meni kuono aika korkealla. Mentiin kyllä jälkeä eteenpäin, mutta maata ei haisteltu ihan yhtä tarkasti kuin nurmella (metsässä haju jää korkeammalle?). Välillä pää nousi ihan kunnolla ylöskin ja hieman keskittyminen herpaantui, mutta sitten taas keskityttiin jälkeen. Taas alkusähellystä. Eka esine löytyi hyvin. Tyson haistaa esineen ja jää siihen paikoilleen odottamaan, että tulen antamaan nakit. Pitäisi varmaan alkaa harjoittelemaan esineen tuontia minulle, mutta saas nähdä mitä siitä tulee. Esineeltä jatkettiin hyvin eteenpäin. Eka kulma oli yhtä höseltämistä, mutta oikeaan suuntaan lopulta lähdettiin. Kaarre mentiin vähän miten sattui, jäljen molemmin puolin kävi kääntymässä. Toinen kulma oli ihan ok (en edes muistanut siinä kohtaa, että olin tehnyt kulman... hyvä minä). Loppusuora oli parasta jäljestämistä tänään, nyt mentiin tarkasti eikä pää noussut ylös. Toinen esine löytyi ja jatkettiin matkaa esineen jälkeen loppupalkalle.

Saas nähdä missä seuraavan kerran jäljestetään, mutta jos Ruutanaan tullaan, niin voisi jatkaa näitä metsäjälkitreenejä, mutta tehdä vain suoraa tai hieman kaartuvaa linjaa. Helpottaa vähän. Pituutta saa kyllä olla, koska alku menee aina muistellessa, että mites tää homma menikään ja loppua kohden parantuu jäljestäminen. Täytyy kokeilla mikä olisi paras. Voisi kokeilla metsään myös hieman nuorempaa jälkeä.