Aloitetaas yleisellä höpinällä. Tyson on tässä viikon aikana saanut älyttömästi aikaiseksi. Pari nahkahihnaa se on purrut poikki, toista pystyy vielä jotenkin käyttämään. Ruutanassa se oli yhtenä päivänä kaatanut ison ruokaämpärin ja syönyt sen sisältöä varmaankin aika paljon, koska saman päivän iltana p*ska lensi pitkin keittiön lattiaa ja yöllä sama juttu. Ja voi sitä pierujen määrää! Saatiin rampata ulkona vähän väliä. No, jospa se maha tuosta jo rauhoittuisi.

Tänään alkoi Topsukalla pitkästä aikaa tokoilut. Ai että se meni hienosti näin tauon jälkeen! Ihan oikeasti siis. Se on tauon aikana sisäistänyt vasemmalle käännökset ja seuraaminen oli ihanaa jajajajaja.. Maahanmenot ja seisomiset ei ollut ihan niin hyviä, mutta kyllä nekin pelas, mutta tuplakäskyillä. Seisomiseen vaihdan nyt sanan, jospa olis jämäkämpi ja toimis vieläkin paremmin.

Aloitettiin luoksepäästävydellä, joka meni hienosti. Takamus pysyi hyvin maassa. Seuraavaksi paikalla makuu. Menin muutaman metrin päähän ja kävin kerran palkkaamassa. Koirat olivat maassa yht. 2min. Muutaman kerran toistin maahan-käskyä ja kehuin rauhalliseen ääneen, koska viereisellä kentällä oli suojelutreenit menossa ja Toby hieman vilkuili sinne päin. Pysyi kuitenkin hyvin maassa, mutta oli hieman levoton.

Tästä jatkettiin seuraamiseen, missä Päivi käskytti. Ekassa vasemmalle kääntymisessä törmättiin Tobyn kanssa, mutta toinen meni jo paremmin. Pitää itse hieman himmata vauhtia ja valmistella koiraa. Muuten meni hienosti, hyvä pysähdys ja juoksuosuus ja muut käännökset.

Omaa vuoroa odotellessa treenattiin maahanmenoja ja seisomisia, tässä kohtaa ne onnistui ihan hienosti, mutta sitten kun tehtiin ryhmässä vuorotellen kumpainenkin, niin tarvittiin tuplakäskyt. Juuri ennen kun lähdettiin liikkeestä seisomiseen, niin viereisellä kuului raipan tms. (en tiedä miksi sitä kutsutaan koirapiireissä) viuhahdus ja Toby hieman säikähti. Samoja ääniä oli kyllä kuulunut jo aiemmin, eikä niihin oltu mitenkään reagoitu, mutta tähän yhteen nyt sitten reagoitiin niin että pasmat meni sekaisin. Pysähdys ei onnistunut kunnolla, kun Toby hiipi selkä kyyryssä mun perässä "äiti älä jätä"-tyyliin, mutta pysähtyi sitten kun toistin pysähtymiskäskyä.

Lopuksi otettiin vielä toisen koiran kanssa 2min paikalla makuu. Muutaman metrin välimatka, ei mitään kehuja eikä palkkaa ja tuijotin vaan koiran yli horisonttiin. Toby ei vinkunut yhtään eikä muutenkaan vaikuttanut levottomalta. Saatiin siis ihan kisanomainen suoritus tästä (välimatkaa tottakai pitäisi olla lisää, mutta hyvä alku). Tosiaankin kerran treenattu ennen tätä pitkän tauon jälkeen, joten ei ihan kaikki ole unohtunut.

Juhis ja Tyson kävivät lenkillä meitä odotellessa. Eilen pesin Tysonin Tampereen pentunäyttelyä varten ja tänään lenkillä se sitten upposi kainaloita myöten kuraan/suohon tms.. Ei pahemmin onneksi likastunut ja jalat kuitenkin pesen vielä ennen näyttelyä uudelleen.