Tänään oli sitten ne karsinnat. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta eikä paljoa tuullutkaan, joten voitte kuvitella millainen helle oli. Lämpötila reippaasti yli +20 astetta. Huoh! Tyson jaksoi kyllä hyvin loppuun asti.

Alkuun oli ampuminen. Mentiin pienryhmissä ampumispaikalle. Oltiin 4.ryhmä, joten kerettiin kuuntelemaan aiemmatkin ampumiset. Alueen ulkopuolella odotellessa Tyson ei edes huomannut ampumisia ja alueen sisäpuolella tilannekin oli niin nopeasti ohi, etten kerennyt itse tajuamaan mitään. Tyson oli löysässä hihnassa ja pysyi paikallaan seisoen. Kolme kertaa ammuttiin ja Tyson katsoi sinne suuntaan. Kun neljättä ei tullut, niin Tyson katsoi muhun ja alkoi touhuamaan omiaan. Tilanne oli siis ohi ja Tyson palautui hyvin. Ei onkelmaa.

Seuraavaksi mentiin rauniorastille, jossa piti kävellä betoniputkien ym. seassa. Ryömittiinkin yhen betonimöhkäleen alta. Piti niin keskittyä omiin jalkoihin, etten paljoa keskittynyt koiraan. Tyson tuli koko ajan mukana ja välillä odottikin mua, kun itse kaaresin perässä. Ritilällekin kerkesi ennen kuin itse edes huomasin sitä kohtaa. Ei siinäkään siis ongelmaa. Tyson on aina tykännyt kiipeilystä, joten tämä taisi olla hauska rata sille.

1249738392_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästä jatkettiin ketteryysesteelle. Noustiin lankkua pitkin tasanteelle, siitä toista lankkua pitkin peltitasanteelle. Tässä kohtaa ei vielä suurempia ongelmia, muutamaan kertaan uusittiin kun Tyson hyppäsi alas. Mutta itten tuli huisin pelottava joustava, ritilämainen hetekka/paarit, mihin Tyson ei uskaltanut mennä. Ei edes nakin voimalla. Jätettiin siinä kohtaa tämä rasti kesken, koska se kohta otti selkeästi koville.

1249738300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249738311_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ketteryysesteiltä jatkettiin pimeään huoneeseen. Itse menin perälle istumaan kapean seinän taakse (tila jaettu tavallaan kahtia). Tyson liikkui hyvin pimeässä, mutta löysi jonkun vanhan sohvan tms. mille meni ekana ja siihen jäi. Minkäs sille voi kun on pienestä oppinut rauhoittumaan, kun valot sammuvat :D Apuohjaaja naksutteli suulla ja kulki itse mua kohti. Tyson kävi ihan lähellä, mutta lähti vielä uudelleen kiertelemään. Sitten kun äiskä löytyi niin voi sitä onnen hetkeä, hyppäsi oikein syliin nokisilla tassuillaan.

Seuraavaksi tottelevaisuus, jota olin jännittänyt eniten. Ei se ollutkaan niin paha kuin kuvittelin. Alkuun kysyttiin onko suoritettu BH-koetta ja minkä ikäinen koira on. Tästä jatkettiin vapaamuotoiseen seuraamiseen. Otin esdes takaisin, aloitettiin perusasennosta ja lopetettiin samoin. Vielä kysyttiin että osaako mennä maahan. Siitä sivulta sitten nätti maahanmeno.

1249738360_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249738366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tottiksesta leikkimiseen ja luoksepäästävyyteen. Tyson leikki innokkaasti maalimiehen kanssa, taisteli kunnolla ja lopuksi voitti lelun itselleen, mikä vietiin kehän ulkopuolelle palkintona. Tysonia otti päähän, kun muut meni meidän jälkeen leikkimään, eikä se päässyt enää. Luoksepäästävyyden hoiti toinen mies joka kävi katsomassa Tysonia leikin jälkeen. tyson kävi katsomassa, että löytyykö ukolta lelua. Ei löytynyt, joten keskittyi sen jälkeen katselemaan kehään, kun toiset leikki.

Lopuksi vielä maalimiehen kohtaaminen. Koira pitkään liinaan ja kierrettiin talon taakse. Tyson pongasi maalimiehen talon alta ja meni peppu keikkuen sen luokse. Oli taas tosi kivaa, kun sai vielä kaiken kukkuraksi herkkuja. Piti pariin kertaan huudella Tyson pois sieltä, kun olisi voinut olla pitempäänkin.

Meille jo alussa sanottiin, että ottakaa tämä karsinta ikään kuin päivänä Särkänniemessä. Täytyy kyllä myöntää, että päivä meni nopeasti ja kivaa oli. Olin tosi ylpeä Tysonista, että se jaksoi hyvin koko päivän eikä pahemmin välittänyt mistään. Tarkoin siis, että teki kaiken innokkaasti eikä pelännyt tms. Ampumisetkin meni tosi hienosti vaikkei olla ampuja kuultu kuin ihan kaukaa. Nyt sitten jännätään alkuviikkoon, että päästäänkö alkeiskurssille.

Meidän ryhmässä oli toinenkin aussie, "Rommi" Hazelmoor Rolls Royce, ja toisessa ryhmässä oli "Lilli" Hazelmoor Lime Lemonade. Rommilla meni ainakin tosi hienosti, Lillin suorituksia en nähnytkään, kun oltiin eri ryhmässä. Tyson ei siis ollut ainoa junnu, meidänkin ryhmässä oli Tysonia ja Rommiakin nuorempi bortsu. Meidän ryhmällä ainakin vaikutti menevän tosi hyvin. Toivottavasti saadaan hyviä uutisia alkuviikosta.