Perjantaina jätettiin Tysonin pentutoko välistä. Ei oikein löytynyt jaksamista lähteä sinne. Kotipihassa treenattiin maahanmenoja ja seuraamista. Täytyy palkata Tyson vasemalta puolelta, koska vetää muuten vinoon. Tobyn agilityyn lähdettiin illalla, Tysonkin pääsi mukaan ja siellä sitten Tobyn vuoroa odotellessa treenailtiin tokoa. Taas maahanmenoja ja seuraamista.

Agilityssa treenattiin pelkästään aitoja, jotka olivat suorassa linjassa kyljet vastakkain (ymmärtääköhän kukaan mitä tarkoitan). - - - - - - <- tuon näköisesti ja niitä hypättiin serpentiinin näköisesti, eli joka toinen toiselta puolelta ja ohjaaja kulki koko ajan samaa puolta. Toby on mahtava, se osaa ja tekee oikein vaikka mä en osaisikaan. Mulla on aina ollut ongelma, etten pysty ajattelemaan montaa asiaa samaan aikaan ja varsinkin noin nopeassa tahdissa. Alkuhankaluuksien jälkeen muistin aina oikeassa kohdassa kääntää kroppaa tiettyyn suuntaan ja saatiin hypyt onnistumaan hienosti. Kunto meinasi multa kyllä loppua kesken. Hyvä kun henkee sai ja vielä piti mennä rata uudelleen. Toby osaa ja mulla on vielä monta asiaa opeteltavana. Ja kunto vaatisi paljon kohotusta, kun tuo 6 esteen hyppysarjakin teki jo tuskaa. Mitä sitten kun pitäisi juosta monta estettä enemmän. No se on sen ajan  murhe, jospa se tästä. Kun vain saisi aikaiseksi ja jaksaisi edes yrittää kohottaa kuntoa.

Loppuun otettiin vielä pujottelu verkoilla. Meidän kouluttaja sanoi, että vuokraamalla avaimen kentälle voisi käydä itse treenailemassa esimerkiksi juuri tätä pujottelua, mikä vaatisi paljon toistoja että tulisi varmaksi. Ja kontaktien harjoitteluun saatiin hyviä vinkkejä, mitä pystytään kotonakin tekemään. Jotain hyötyä noista meidän kuistin rappusistakin on. Kyselin myös tulevista kursseista ja erityisesti alkeiskurssista. Tysonin kanssa päästäisiin näillä näkymin jo heinäkuussa alkeiskurssille. Aika paljon pystyy nuoremkin koiran kanssa tekemään suuremmin rasittamatta sitä. ja nyt olen vasta oppinut kuinka paljon asioita pystyy treenaamaan jo kotona. Erilaiset käännökset ja nuo kontaktit yms.. Toby pääsee nyt tehokuurille kontakteissa ja sylkkärin käännöksessä. Osataan sitten jotenkin ens perjantaina. Tysoninkin kanssa pystyi jo tekeen hyvää pohjatyötä kotona. Vielä kun opettaisi sen palauttamaan lelun, niin ei tarvitsisi metsästää sitä ympäri kenttää.

Perjantaina agilityn jälkeen vein koirat Ruutanaan, koska lauantaina oli ne mun yo-juhlat ja meillä koko päivän menoa. Koirien oli paremmin olla Ruutanassa, koska porukat pystyi käymään päivällä viemään niitä ja muutenkin oli enemmän seuraa. Sunnuntaina koirat pääsi takas kotiin ja tänään tein Tobyn kanssa kontaktitreeniä portaissa. Meillä on 5 porrasta kuistilla ja Toby tuli ylärappuselta alas ja palkkasin sitä siihen. Aika hyvin pysyi jo paikoillaan, kun itse olin 2-3 askeleen päässä ja odotutin sitä. Aina jos laski takajalat pois alimmalta rappuselta, siirsin ne takaisin oikealle paikalle ja taas palkkasin. Saadaan hyvin treenattua alastuloa kontaktille, juuri sopivasti rappusia :) Tobykin oli ihan into pinkeänä, näköjään tosi hauska juttua ravata rappusia ees taas ja siitä hyvästä saa vielä namiakin.

Huomenna alkaa 2 viikon loma ja tarkoitus olisi vähän treenailla koirien kanssa nyt kun aikaa on. Keskiviikkona on taas Tobyn toko. Viimeksi ei päästy ja viime viikolla ei ollut ollenkaan treenejä, jolloin oli otettu ainakin hyppyä. Pitää saada tuo stoppi-käsky nyt toimimaan paremmin ennen keskiviikkoa. Ja yleensäkin tehdä vähän kaikkea. Aika laiskoja ollaan oltu. Agility on nykyään niin kivaa, että kaikki painottuu aina siihen.