Eilen koirat sai olla päivän Ruutanassa juoksemassa sydämensä kyllyydestä. Oli kyllä rauhallista sitten illalla. Tyson nukkui sohvalla pää tyynyssä ja Tobykin oli jossain omassa majassaan. Yleensä Toby on aina jaloissa ja väistää juuri sinne minne ei kannattaisi, eli on edelleen tiellä. Sitten iskee paniikki kun ei tiedä mihin menisi. Voi hömppää! Jaksetaan nauraa tälle asialle joka päivä, vaikka toinen onkin ihan raasu kun ei tiedä mitä tekisi. Ja Tyson vielä tönii ja änkee väkisin ensimmäisenä ahtaista paikoista. Toby on ottanut nyt Figon jälkeen tuon raasu-olemuksen, jotenkin säälittää se. Äiskän pikku "kainalokarva" :o) Figosta on tullut uusia puolia esiin Tysonin tulon jälkeen. Ei voi enää raasuksi sanoa, kun alistaa Tysonin jo pelkällä katseella. Meillä on näköjään uusi poliisi, kun Rane-kissa ja Petrus ovat jo autuammilla mailla. Pidetään kakarat kurissa ja nuhteessa eikä aiheuteta suurta hämminkiä.

Eilen katseltiin äiteen kanssa trimmauskoneita. Tarvitsisi kunnon kone hommata, että saisi pidettyä Jammun ja Figon turkit tasaisen lyhyinä ympäri vuoden. Jammun turkkin sai ajeltua juuri ja juuri mun omalla koneella (Moser Genio Plus), mutta se nyt on ihan tiedossa että tuon koneen tehot ei riitä muuta kuin ihmisten päähän. Ei meinaa välillä toimia meidän isänkään hiuksissa, sen verran paksu karvalakki hänellä. Joten nyt sitten katseltiin netistä eri koneita ja vähän mielipiteitä niistä. Andis oli nyt se mihin silmäni iskin eikä ollut mikään pahan hintainen (alle 200€). Katselin tänään myös eri shampoita ja hoitoaineita. Oon ollut niin henkeen ja vereen Bio Groomin kannattaja, etten ole pahemmin muita käyttänyt, mutta jospa kokeilisi jotain. Sitten joskus, kun raaskin luopua hetkeksi Bio Groomista. Harjojakin katselin. Tällä hetkellä ei ole hyvää metallipiikkistä harjaa, vain Mason Pearsonin kaltainen kaksiharjaksinen (miksi sitä sanotaan?) ja Roger Para. Kaikkia on vähän maisteltu ja Rogeria sen verran paljon, että tyyny meinaa välillä irrota. Mulla oli joskus hyvä Denman, mutta se hukkui johonkin ja loput harjat on joko syöty tai muuten mennyt rikki. KW:n haluaisin, katsoo nyt tilaanko vai odotanko näyttelyä. Tysonkin tarvitsisi uuden karstan..

Juhis lähtee illalla Tammerturnaukseen ja mä saan rauhassa touhuta kotona Tobyn turkin kanssa. Sunnuntaina olisi mätsäri, josko vaikka saisin molemmat sinne mukaan. Pesin Toby 3.10. kylläkin vain kerran shampoolla vaikka oli aikas likainen. Nyt se haisee niin kamalalle, että saa kyllä mennä uudelleen suihkuun. Nyt pesen pariin kertaan, että on varmasti puhdas. Haju johtuu pissasta, lorottanut päällensä kun niin hulluna merkkailee. Mulla on taas tunne, että jollain lähistön nartulla on juoksut. Toby oli yhdessä vaiheessa Viinikassa ihan samanlainen rasittava lenkkeilytettävä ja se meni ohi jonkin ajan päästä. Pojalla vähän hormoonit hyrrää ja sitten kusi haisee.. Ihanaa. Tyson saa opetella alusta asti, että lenkillä edetään eikä jumiteta mihinkään. Onneksi se ei vielä ymmärrä noista hajuista eikä merkkaile.

---

Illalla taas tehtiin vähän tokojuttuja kotona. Paikallamakuuta 6 askeleen matkalla. Palkkasin 5s. 10s. 15s. 20s. ja 30s. välein. Yhtä makuuta siis koko ajan, mutta palkkausväli piteni pikku hiljaa. Oli rauhallinen eikä piipannut. Toisella kertaa pidensin matkaa 10 askeleeseen, taas palkkausvälin pidentämistä. Ekalla kerralla kun odotutin 20s. nousi juuri sillä viimeisellä sekunnilla. Prkl kun en kerennyt reagoimaan ennen. Uudestaan vaan ja alkuun 15s. ja sitten 20s. Kesti hyvin ja vapautin tästä. Otan mieluummin varman päälle ja suht hitaasti noita paikallamakuu harjoituksia, koska yritän saada sen rauhoittumaan ja malttamaan. Matkaa kun otetaan lisää, niin alkuun vain käyn kauempana ja heti palkkaamaan ja pikku hiljaa otetaan pitempään matkaa aikaa. Malttia ei vielä ole niin paljoa, joten turha sohlata mitään ja vaatia liikoja.

Istu-seiso siirtymisiä otettiin myös. Nyt oli pakko siirtyä sivulle ja estää takajalkojen liikuttaminen. Muutama toisto näin ja sitten siirryin eteen kokeilemaan onnistuisiko. Ei periaatteessa liiku kauheasti suuntaan taikka toiseen, mutta yritän saada siitä vielä vähän varmemman.

Loppuun vielä paikalla istumista ja luoksetuloja. Samaa rataa meni kuin aiemminkin. Mutta treenikin oli ihan samanlainen kuin ennen, saman verran tilaa/matkaa jne..

Vähän suunnittelin että menisin tänään illalla Hallilan koulun kentälle treenaan, kun näin syksyisin siellä ei ole mitään toimintaa ja hyvä valaistus. Pitää vaan Toby jättää kotiin, joten saas nähdä haukkuuko. Voishan sen ottaa mukaan ja laittaa johonkin kiinni, mutta sitten ainakin haukkuu. Voi olla liikaa häiriötä Tysonille, vaikkei se muista haukkuvista välitä. Katsoo nyt mitä tehdään vai tuherranko Tobyn turkin kanssa koko illan.

Lauantaina on toko, sillä sunnuntaina meidän kouluttajalla on muuta menoa. Ja keskiviikkona alkanut agility siirtyy näillä näkymin Sääksjärvelle perjantai-iltaan, koska meidän kouluttaja sai hengitystieoireita Nokian hallista oltuaan siellä 4h.