Eilen oli viimeinen alkeiskurssi kerta.. Ja ihan kuin ei oltaisi koskaan mitään harjoiteltu. Okei mun moka, otin vaan Tysonin autosta, kävelytin hieman nurtsin reunalla ja sitten jo seuraaminen syyniin katselevien silmien eteen. Eihän siitä mitään tullut. Ei tainnut yhtäkään hyvää seuraamispätkää tulla, sivulle tulot oli kyllä aikas hienoja ja oikealla kohdalla istui. Jotain positiivista! Otin aivan liian pitkää seuraamispätkää (miksi?) ja koira sen kuin otti välimatkaa joka askeleen jälkeen. Kiva.. Eli tässä oli meidän tottistreenin tulos: 0.

Treenien lopuksi otettiin Tarun ja borderi Neelan seurassa paikalla makuuta. Ensin jätettiin koirille vähän suurempi väli, koska Tyson oli hirmu kiinnostunut Neelasta. Pysyi kyllä maassa, mutta hieman vinkui ja kuikuili Neelaa tai Tarua kohti. Siitä huomautus ja heti kun otti kontaktia niin palkkasin. Aika pitkä paikalla makuu otettiin, mutta palkkausta oli tiheään ja pikku hiljaa lisäsin välimatkaa Tysoniin, kuitenkin maksimissaan n. 3m. Toisella kertaa laitettiin koirat lähemmäksi toisiaan ja ihan yhtä hyvää paikalla makuuta oli. Kävin kyykyssä ja pyörähdin ympäri yms.. Ollaan viimeksi treenattu paikalla makuuta muussa koiraseurassa viime keväänä. Muuten aina yksin, joten saatiin kyllä hyvä treeni Neelan seurassa.

Lopuksi otin Tysonilla ihan lyhyttä pätkää seuraamista ja hihnan toisessa päässä oli ihan eri koira kuin noin tunti aiemmin. Mutta nyt olikin vähän viritelty koiraa ja tehty pohjalle jo muuta tokojuttua, niin ihmekös jos meni paremmin. Pitäisi siis aina ennen seuraamistreeniä (mikä on meille tällä hetkellä vaikeinta) ottaa jotain ihan muuta, jotta saa koiran hereille siihen vaikeampaan treeniin. Otin myös vähän liikkeestä seisomisia peruuttamalla, kun kerrankin saatiin häiriötreeniä.