Eilisen aktiivisuuden jälkeen on ollut veto hieman pois. Annoin Tysonille vain puolet aamuruuasta, jos vaikka illemmalla olisi jaksanut lähteä jälkeä tekemään. Ei sitten lähdetty, mutta jotain piti tehdä, joten tokoiltiin pitkästä aikaa. Oli kyllä ihan super kiva treeni! En pahemmin suunnitellut, muuta kuin että paikalla makuuta otetaan. No joo, paikalla makuu jäi aika minimaaliseksi treeniksi mutta vähän kaikkea muuta kylläkin treenattiin kunnolla.

Alkuun sivulle tuloa, kontaktia paikoillaan ja kontaktikävelyä. Katsotaan jos saataisiin seuraamisesta vähän parempi. Pyörittiin taas ympäri kenttää, serpentiiniä, pitempiä kaarroksia oikeaan ja vasempaan sekä loiva täyskäännös vasempaan (ei siis paikoillaan kääntyminen, vaan kaarrettiin vain vasemmalle). Muutama eri pituinen pätkä ja aina oikeasta paikasta naksaus. Oli kyllä kivaa, vähän edisti jossain kohdissa ja silloin aina kaarrettiin vasemmalle, että etsisi oikean paikan.

Tästä jatkettiin kokeiluihin. Aloitettiin seisomisella. Peruuttaen ja ensimmäiset namit niin että stoppasin namilla. Sitten ihan uhkarohkea kokeilu ilman namia. Tyson pysähtyi! Olin vähän silmät pyöreinä ja isot kehut päälle. Kokeiltiin vielä muutaman kerran ettei tämä ollut mikään hetken juttu. Onnistui seuraavatkin kerrat ja stoppasi tosi hyvin. Wuhuu!! Siitä on aikaa kun ollaan viimeksi seisomista harjoiteltu. Seurasin myös omia käsiäni, alkuun nami käsi oli vatsan kohdalla, mutta siirsin sen sivulle ja silti stopit onnistuivat. Jei!!

Jatkettiin maahanmenoihin. Alkuun oli vähän pihalla, tarjosi seisomista. Okei, olisi voinut pitää paremman tauon tässä välissä. Noo, pari apua maahanmenoon kropalla ja sitten alkoi maahanmenotkin onnistumaan. Paremmin meni sivulla kulkiessa kuin peruuttaen. Taisi peruuttaessa sekoittaa siihen seisomiseen. Kokeilin myös niin, että jätin Tysonin istumaan ja menin itse parin askeleen päähän ja siitä käsky "down". Osasi mennä maahan. Pitää pikku hiljaa lisätä tätä pituutta, että nähdään osaako se oikeasti käskyn.

Vielä istumista. Tätä ei olla otettu, joten alkuun hieman autoin. Peruuttaen mentiin, muutamaan istumiseen tarvitsi avun, aina välillä meni ilman apua. Pitää tätä vielä harjoitella lisää, ennen kuin ruvetaan hehkuttamaan.

Saatiin lopputreenistä hyvä häiriöharjoitus, kun Viinikan puistossa pari koiraa kirmasi vapaana ja haukkui. Tyson pysyi hyvin sivulla, vähän vinkui ja tuijotti puistoon päin. Aina kontaktista nami. Katso-käskyä myös tehostettiin tänään.

Muutama nami oli jäljellä, joten otin lyhyen paikalla makuun häiriönalaisena. Olin parin askeleen päässä, kontaktista ja hiljaa olemisesta palkkaus. Pysyi ainakin maassa, edistystä sekin. Ja oli sentäs juoksevia koiria häiriönä, joten aikaa hyvä suoritus.