Eilisestä on enää muisto jäljellä. Johtui varmaan lämpimästä ilmasta, sillä Toby läähätti eilen melko paljon eikä oikein jaksanut keskittyä. Tänään oli viileämpi ilma ja vettä satoi koko tokotreenien ajan ja koira toimi kuin unelma. Jossei pari piippausta lasketa...

Aloitettiin erilaisilla paikalla makuilla. Oltiin ympyrässä ja kävelin pois päin Tobysta ympyrän toiselle laidalle (vastapäätä). Toisella kertaa oltiin kaikki ohjaajat keskellä selkä koiriin päin ja käytiin kyykyssä vuorotellen, käännyttiin koiriin päin ja käytiin taas kyykyssä. Toby pysyi hyvin paikoillaan, vähän ehkä piippasi, mutta pysyi maassa. Otettiin myös paikalla istumista ja meidän kouluttaja-Päivi käveli koirien ympärillä sateenvarjo kädessä ja Toby pysyi tässäkin kohtaa hyvin paikoillaan. Nyt vain vinkui hieman enemmän.

Tehtiin kontaktikävely pujotellen toisten ympäri ja silloin kun ei itse pujoteltu, niin koiran piti istua sivulla.

Seuraamisessa tehtiin pitkän kaavan mukaan alokasluokan seuraaminen. Alkuun "unohdin" namit käteen, vaikkei tarkoitus ollu palkita kesken liikkeen. Toby pomppi koko ajan ja kun laitoin namit taskuun ja puristin kädet reisiin, niin kylläpäs saatiin nättiä seuraamista. Useita eri käännöksiä, pysähdyksiä ja juoksuosuus. Harvemmin kokeissakaan kai tehdään näin pitkää, mutta ainakin seuraaminen siis sujuu. Se voidaan jättää hetkeksi aikaa siis hautumaan.

Kerran otettiin vauhtiluoksetulo niin, että Päivi piti koirasta ja minä juoksin pois päin huudelleen Tobylle. Tarkoitus oli palkata vauhdista, mutta minäpän pölkky otin koiran sivulle ja unohdin koko vauhtiluoksetulon idean. No ei meillä onneks pahemmin ole ollut vauhdin kanssa ongelmia. Joten suottakoon tämä moka anteeksi minulle.

Loppuun vielä liikkeestä seisominen, mikä meni miten meni. Ei hyvin, mutta kyllä Toby aikanaan pysähtyi. Eka oli tooosi huono, toisella kertaa annoin pari käskyä. Sitten vielä erikseen seisotettiin koiraa ja liikuttiin siinä ympärillä. En kulkenut kauas, koska Tobylla tämä ei ole niin varma liike. Kävin sen takajalan vieressä ja siitä palkkaamaan.

Toby jaksoi hyvin koko tunnin, tarvii näköjään hyödyntää kaikki mun mielestä huonot kelit, koska silloin Toby on parhaimmillaan. Vaikka Tyson suurimman osan turkkia repi pois, niin silti Tobylla riittää karvaa.