Siispä heti Tobyn kanssa treenaan. Hyvähän sitä ois sateellakin treenata, mutta tiedän että Toby toimii parhaiten viileässä ja sateisessa säässä, joten oon saanut luistaa juhannuksen sadesää-treenaamisesta :)

Nopeasti tähän väliin eilisillan kotitreenit Tysonin kanssa. Kotona harjoiteltiin taas kapulan pitoa. Tyson tekee jo yhteistyötä kapulan ottamisessa. Mitä vain kun on jotain syötävää tarjolla palkaksi. Pitää hyvin kapulaa. Joskus irrottaa heti kehumisesta, mutta aina otetaan uudelleen ja palkan saa vasta irti-käskystä. Ihanan nopeaa edistymistä, kun vertaa siihen mitä Tobyn kanssa oli. Koira kiemurteli maassa ja teki kaikkensa ettei tarttis kapulaa ottaa suuhun. Harjoiteltiin sohvan vieressä myös istu-maahan siirtymisiä ja otettiin pari lyhyttä paikalla makuuta.

Tänään otettiin Tobyn kanssa kokeen tyylinen treeni. Mentiin siis alokasluokka läpi ja mahdollisimman vähän palkkausta (kehuja annoin tottakai ja kunnolla innostin). Luoksepäästävyydessä meni Juhista kohti, mutta otettiin uudelleen ja nyt meni jo paremmin. Hoin kyllä pari kertaa istu-käskyä, eli tätä otetaan vielä lisää. Paikalla makuussa vähän vinkui ja kun 1,5min oli mennyt, nousi istumaan. Palasin puoleen väliin ja sain Tobyn käskyllä maahan. Kun palasin takaisin paikalleni Juhis jo huusi "aika". Otettiin vielä minuutin paikalla makuu uudelleen, tässä nousi loppupuolella seisomaan ja otti pari askelta, mutta pysähtyi kun huusin ei ja meni maahan käskystä. Ei muuten vaikuttanut kauhean levottomalta, mutta alkoi varmaan kuumottaa auringossa makaaminen. Ei tullut tuo alussa mieleen, että olisi laittanut Tobyn varjoisampaan paikkaan...

Seuraamiset oli vähän haahuilua, mutta kulki mukana. Käännökset oli hyvät, mutta ekassa pysähtymisessä jäi seisomaan. Otettiin pari askelta ja uus pysähdys. Nyt oli hyvä. Toinenkin pysähdys myöhemmin oli samanlainen, mutta nyt en uusinut. Liikkeestä maahanmeno oli seuraamista lukuunottamatta hyvä. Ei mikään tosi nopea maahanmeno, mutta mun mielestä ihan rajoissa oleva. Meni ekasta käskystä maahan ja pysyi siellä hyvin myös takaisin tullessani. En ole aikoihin käskenyt Tobya istumaan liikkeen jälkeen ja mietin että sivu-käsky taitaa olla ainoa mikä toimii tässä kohtaa. Ja niin se toimikin. Eli ei tarvitse kauheasti hinkata. Luoksetulo oli super hieno. Pysyi hyvin paikoillaan ja tuli kun käskettiin. Hyvä sivulle tulo myös. Liikkeestä seisominenkin meni tosi hienosti (jos ei seuraamista lasketa). Pysähtyi, pysyi vaikka odotutin hetken ennen kun palasin ja sivulle tullessani odotin että Juhis antaa käskyn ennen kuin pyysin Tobyn sivulle. Ei stepannut yhtään. Riemulla ei ollut rajaa tässä kohtaa!!!Loppuun hyppy ja sekin oli super! Tai ainakin mun silmään. Kaikki neljä jalkaa pysy maassa ja vasta käskystä istui sivulle.

Paikalla makuussa ja jossain muussa hinkkaamiskohdassa palkkasin namilla, mutta muuten mentiin koko alo-luokka läpi pelkillä kehuilla. Loppuun naruleikit.

Nyt tuli tosi hyvä fiilis. Seuraaminen ei ollut täydellistä, mutta luulisin että yli 20 asteen helle ja suora auringonpaiste vaikutti asiaan, sillä Toby läähätti kotonakin vielä oikein kunnolla.

Illasta lähdettiin Ruutanaan ja vietiin poikia uimaan. Toby ui oikein kunnolla (niin ettei jalat ylettynyt pohjaan) ja innolla haki keppejä. Tyson kävi kerran uimassa kun nurmireuna antoi periksi ja Taikku plumpsahti veteen. Muuten vain kasteli varpaitaan. Toby ei olisi halunnut vielä lopettaa vaan istui Juhiksen edessä ja komensi haukkumalla heittämään keppiä.