Tänään oli siis tokoa. Aiheina seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo, luoksepäästävyys ja paikalla makuu. Seuraamisessa kokeilin nyt itse kävellä reippaammin ja se selkeästi auttoi, sillä Tyson alkoi suoristumaan. Kuulemma näytti huomattavasti paremmalta kuin aiemmin. Minun pitää vielä suoristaa oma yläkroppa eikä tuijottaa koiran liikkeitä, kun en kuitenkaan näe kulkeeko se vinossa vai ei.

Maahanmenot oli jotain todella vaikeaa. Pitäisi ihan tarkistaa että milloin ollaan niitä harjoiteltu viimeksi, sillä nyt Tyson tarjosi seisomista todella usein. Ihan noin ohimennen sanoen oli kyllä aikas hienoja stoppeja :D Pysähtyi kuin seinään, mutta koska se ei ollut tarkoitus, niin jäi palkka saamatta. Tein tosi helppoja maahanmenoja auttaen paljon kädellä, että saatiin onnistuneet suoritukset. Voi olla, että oli epävarmuutta kun ei oltu hetkeen tehty, sillä maahanmenot olivat aika hitaita. Joten ei kun muistelemaan liikkeestä maahanmenon ihmeitä.

Luoksetuloissa Tyson tulee jo hienosti tarpeeksi lähelle. Vielä on aina silloin tällöin vinoutta, mutta korjaa kyllä hyvin. Hyvin pysyy istumassa paikoillaan, vaikka tänään kyllä varasti kerran, mutta sitten vaan harjoiteltiin paikalla pysymistä muutama palkkauskerta ja sitten vasta luoksetulo. Ihan lyhyellä matkalla otettiin eteentulon hiomista.

Luoksepäästävyydessä ei mitään ongelmaa. Pysyi paikoillaan kuin tatti ja palkkasin vasta kun kouluttaja oli poistunut meidän vierestä. Eli ei ollut lahjottu koira ;o)

Paikalla makuu oli tosi hieno. Vähän jotain pientä ääntelyä kuului ja pää kääntyili, mutta oli muuten aika rauhallisen oloinen. Ei sellainen josta näkee, että kohta lähtee pois paikalta. Minuutti pidettiin maassa ja kävin palkkaamassa kaksi kertaa. Heti toisen palkkauksen jälkeen pitikin jo palata koirien luokse, joten aika pitkä väli palkkauksella loppujen lopuksi.

Eipä sitten sen ihmeempää. Mitään ei olla tehty tokoon liittyen sitten viime ohjattujen, jos ei perjantain pikku höntsäilyjä lasketa. Se taisi olla enempi häiriötreeniä.