Toby

Aloitettiin seisomisella. Ilman käskyä Toby kulki mukana ja hihnalla vielä vahvistin pysähtymistä. Ei hiipinyt missään vaiheessa. Kävin palkkaamassa ja poistuin vielä uudelleen paikalta ja palasin takaisin. Muutamia toistoja, kaikki onnistuneita. Saapahan nyt edes vähän enemmän varmuutta pysähtymiseen, kun hihnalla stoppaa.

Seuraamisessa käytin vain lelupalkkaa ja Toby selvästi motivoitui paremmin seuraamiseen, vähän meinasi jopa edistää. Tehtiin käännöksiä, lyhyttä ja pitempää suoraa pätkää, hidasta kävelyä jne.. Oli kyllä mukavaa katseltavaa, vaikka mun pitäis jo pikku hiljaa opetella kulkemaan suorassa. Kyl se tästä..

Loppuun vielä muutama liikkeestä maahanmeno, oli nopeita! Kiersin Tobyn takaa, kääntää helposti lonkalle, kun palaan takaisin viereen. Otettiin myös kaukojen istu-maahan siirtymisiä. Autoin alkuun namilla, koska Tobylla on tapana ponnahtaa istumisessa eteenpäin. Ihan lopuksi kokeilin niin, että itse seison enkä auta namilla mitenkään. Meni ihan mukavasti, mutta silti tuntuu, että pitää vielä vähän varmistella.

Tyson

Aloitettiin istumiskäskyn vahvistamisella, eli peruutettiin ja siitä käsky. Seuraavaksi otettiin paikalla istumista, Tyson ensin sivulle ja siitä poistuin koiran eteen. Varmistelin melko paljon ettei vaan lähtisi omin luvin liikkumaan. Kävin parin askeleen päässä peruuttaen ja taas palkka.  Pysyi hyvin istumassa koko ajan ja jokaisella kerralla. En odotuttanut kauaa, muutama nami oli kädessä valmiina, ne syötin ja vapautin.

Seuraamisessa haettiin namilla oikeaa paikkaa. Työn ja tuskan takana, onkohan mulla ihan kieroon kasvanut koira :) Ei vaan, oikea paikka löydettiin ja lopuksi kokeilin ihan perus seuraamista kädet sivuilla ja meni ihan kivasti. Ainakin ylhäältä päin katsottuna Tyson olisi ollut suora. Ihan pari askelta otettiin ja iso palkka päälle. Seuraamisen käännöksiä (oik. ja vas.) tehtiin paikoillaan. Ei varmaankaan olla ennen tehty tai ainakin siitä on jo kauan aikaa.

Loppuun vielä paikalla makuu, mikä tehtiin vain kerran, koska onnistui niin hienosti.