Maanantaina jäi Tysonin toko välistä. Ei vaan jaksanut..

Tiistaina ja keskiviikkona tehtiin Taiskan kanssa kotona kapulan pitoa ja kierähdystä (temppu, selän kautta ympäri). Kapulan kanssa ei ollut yhtään niin kova taistelu kuin aikanaan Tobyn kanssa. Toby kiemurteli lattialla ja kaikkea mahdollista, mutta Tyson pysyi ihan neljällä jalalla, mutta puri hampaat tiukasti yhteen. Saatiin hetken pitoja ja heti kehut ja nakkia suuhun. Tuo on niin helposti huijattavissa, kun on ruokaa tarjolla. Eikä tarvinnut montaa kertaa harjoitella, kun otti jo ihan nätisti kapulan suuhunsa ja piti hetken. Kierimistä alettiin treenaamaan reilu viikko sitten ja nyt se sujuu jo pienellä käsiavulla. Alkuun oli hankalaa, kun Tyson ei voinut sietää selälleen menoa, mutta taas kun oli namia tarjolla, niin edettiinkin aika nopeasti jo kunnon kierähtämiseen.

Eilen (keskiviikkona) oli Tobyn toko. Alkuun pujoteltiin toisten ympärillä. Tästä jatkettiin ringissä peräkkäin muutaman askeleen seuraamiseen, pysähtymisiä ja täyskäännöksiä otettiin myös. Paikalla makuutakin otettiin ringissä niin, että koirien naamat oli sisäpuolelle päin. Tobysta huomasi ettei sen kanssa oltu viikkoon treenattu. Höselsi enemmän kuin laki sallii, joten tästä paikalla makuusta ei tullut yhtikäs mittään. Seuraamista otettiin myös yksitellen. Hieman edistämistä oli näkyvissä ja muuta haahuilua, mutta Päivi sanoi että meillä on ollut tosi hyviä seuraamisia eikä niiden kanssa ole ongelmaa. Harjoiteltiin uutena juttuna peruuttamista. Ensin niin että koira oli edessä ja tästä siirrytään pikku hiljaa sivulle. Kaukokäskyjäkin otettiin (istu-maahan). Toby edistää tässä liikkeessä yleensä aika paljon. Maasta noustessa se aina pomppaa eteenpäin, kun tavoite olisi pitää takajalat paikoillaan. Itsekseen treenattiin hetki ja sitten manasin Päiville kuinka ei onnistu ja Päivi käski näyttää, niin Toby meni just niin kuin pitääkin. Mikähän tässä on, että aina kun mä valitan jostain ja meitä pyydetään näyttämään liike, että osaa sitten neuvoa, niin ei meillä olekaan sillä hetkellä mitään onkelmaa.. Päivi myös ehdotti, että en sanoisi ihan niin innokkaasti sitä istu-käskyä. Kokeilin pari kertaa ja niinä kertoina ainakin näytti toimivan. En liikaa innosta Tobya ja ehkä se ei sitten pomppaisi istumaan edeten. Itsekseen treenattiin liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia. Maahanmenot oli nyt hyviä ja lopetin heti siihen, etten vaan jäisi junnaamaan ja tylsistyttämään koiraa. Seisomisetkin oli hyviä. Paitsi heti sen jälkeen kun otin lelun mukaan palkkaukseen.. Se oli virhe. Loppuun otin vielä itsekseen paikalla makuun. Tunnin treeni alla, joten nyt saatiin hyvä paikalla makuu. Kiersin Tobyn ympärillä ja seisoin vähän aikaa takana, ja poitsu pysyi hyvin maassa. Treenien aluksi oli selkeästi liian innoissaan eikä malttanut keskittyä. Hyvä että saatiin loppuun edes onnistunut makuu.

Ei ole mikään toivoton olo tokokokeen suhteen. Aika hyvillä mielin itseasiassa. Ei ole enää pitkä aika. 3 viikkoa vielä aikaa treenata, nyt pitäis alkaa jo kokeilemaan kokeenomaista treeniä. Katsoa muutenkin miltä alokasliikkeet vaikuttaa ja onko vielä paljon hiottavaa. Taiskallakin loppuu pentutoko ens maanantaina..

Hei mun on vielä pakko kertoa tämä juttu. Tyson askartelut vol. 1000. Tyson on nyt viettänyt yksinoloajat eteisessä portin takana. Siellä ei ole ollut mitään muuta kuin pesukone ja hattuhylly. Noo... Viikonloppuna Taiska oli tosi hienosti eikä tehnyt mitään pahaa ja kerkesin maanantaina töissä kehumaan, että ehkä se alkaa jo oppimaan tavoille. Ja pah! Juhis soitti iltapäivällä ennen kun pääsin töistä, että varaudu kaaokseen kotona. Tyson oli ensinnäkin syönyt lyhyen putken pätkän, mikä lähtee pesukoneesta. Pitemmät putket ollaan irroitettu, koska niitä se on ennenkin syönyt, mutta tätä lyhyttä pätkää ei saa irti ja ollaankin vaan pujotettu se pesukoneen taakse piiloon. Eli se oli siis syöty. Eikä tässä vielä kaikki :D Tyson oli hypännyt meidän pesukoneen päälle (korkeus siinä metri, ehkä vähän yli, leveys 40cm) ja tyhjentänyt meidän hattuhyllyn, mikä on melkein katonrajassa enkä minä ylety sinne kunnolla. Hattuhylly on pikkasen kapeampi kuin pesukone eikä reunan yli roikkunut mitään, eli aikamoisen tempun on tehnyt kun oli saanut hyllyn tyhjennettyä. Ei niin vakavaa ollut syönyt, paitsi Juhiksen kaksi lippistä (melkein maailma kaatui tämän myötä). Niin ja kuristavan nahkahihnan nahkaosan. Metallirinkulat oli jäljellä. Mitä tästä opimme? Kaikki tavara lukittujen ovien taakse ja Tyson täysin tyhjään huoneeseen.. Harmi vaan kun meillä ei sellaista ole. Onneksi porukat on jaksanut hakea koiria Ruutanaan riehumaan.