Ruutanassa tein ysonille kaksi n. 10m pitkää makkarajälkeä ihan huvin vuoksi. Tulipahan kokeiltua, voin ehkä tehdä toistekin :) Alussa Tyson oli ihan pihalla, mutta parin metrin jälkeen tajus jo vähän jutun juonta. Kauhea tuhina kävi, kun Tyson haisteli maata. Ainakin nenä toimi.

Tokoiltiin naksuttimen kanssa. Seuraamisessa edisti alkuun tosi paljon ja meinasin jo luovuttaa, mutta hermot piti ja jaksoin uudelleen ja uudelleen aloittaa alusta ja saada Tyson kulkemaan oikealla paikalla. Paikalla makuu sujui hienosti ja kävelin n. 2m päähän, pari kertaa kävin palkkaan ja sen jälkeen vapautus. Ei ottanut kertaakaan lonkka-asentoa. Paikalla istuminen perään. Huono idea ottaa nuo peräkkäin, mutta saatiin me istuminenkin onnistumaan muutaman tarjotun maahanmenon jälkeen. Ollaan näköjään maahanmenoa hinkattu niin paljon, että Tyson tarjoaa sitä todella helposti. Mulla ei kerkee ajatus seuraavasta käskystä tulemaan, kun Tyson on jo maassa. Loppuun vielä peruuttamalla maahanmenoja. Oli nopeita ja hienoja! Jes! Sivulla kulkiessa ei mene vielä yhtä hyvin. Nyt vois pikku hiljaa alkaa kulkea itse sivuttain ja siitä siirtyä oikealle paikalle. Kyl se tästä. Tyson on kyllä kehittynt nopeasti ja selkeästi enemmän hermoja tullut ja rauhallisuutta. Nakista se varmaan hyppäisi vaikka kuuhun. Ei oo pelkoa että sen keskittyminen kauhean helposti herpaantuisi, jos meikäläiseltä löytyy mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa.

Eilen oltiin Kaupissa (Tampereella) pentunäyttelyssä ja ennen kehään menoa otin muutaman lyhyen paikalla makuun. Koira ensin sivulle, siitä maahan ja itse hihnan mitan päähän. Pari kertaa palkkaus ja sen jälkeen vapautus. Hyvin toimi koira eikä sitä häirinnyt toiset koirat yhtään eikä muukaan hälinä.

Jospa nyt vielä jaksaisi lähteä Tobyn kanssa pihalle treenaan. Pitäisi seisomiskäsky muuttaa, että saisi siitä tehokkaamman. Piti jo torstaina kysellä koepaikkaa, mutta se on näköjään vähän unohtunut. Jospa huomenna muistaisin. Tähtäimessä olisi kesällä päästä kokeeseen, mutta saas nähdä onko kaikki kokeet jo täynnä tässä lähistöllä. Syksyllä sitten viimeistään.

-------

Laitan Tobyn tokoilut tähän samaan..

Aloitin seisomisella mihin vaihdoin stop-käskyn. Alkuun peruuttamalla pysäytyksiä ja kun ne alkoivat ihmeen nopeasti sujumaan, niin siirryi suoraan sivulle. Vielä voisi tehostaa tuota pysäyttämällä hihnalla (vatsan ympärillä), niin saisi varmemmaksi käskyn. Tähään ihan vaan omalla kropan liikkellä pysäytin ja muutaman toiston jälkeen ei tarvinnut pahemmin apuja. En nyt vielä hurraa, vaan jatketaan samanlaisia treenejä vielä tovi. Jos yrittäisi edes tuota seisomista treenata joka päivä, paljoa se ei aikaa vaadi, niin keskiviikkona tokossa voisi jo ehkä kokeilla ihan kunnon liikkeenä sitä. Aika nopeasti Toby nimittäin tuon käskyn hahmotti. Otettiin myös seuraamista ja siinä pelkkiä vasemmalle käännöksiä. Käveltiin neliötä ja käännökset sujuivat oikein hienosti. Ei ole enää kuin muisto jäljellä niistä takamuksen laskemisista. Toivottavasti... Tämän jälkeen liikkeestä maahanmenoja. Ei klauheasti hurrattavaa. Aika surkeeta oli enimmäkseen meno ja päädyinkin sitten taas kilpailemaan Tobyn kanssa kuka eka maassa. Vauhdilla liikuttiin ja nopea maahanmeno. Tobykin innostui siitä ja saatiin hyviäkin suorituksia. En kävellyt kauas vaan käännyin heti kun Toby meni maahan ja iso palkka perään. Loppuun vielä luoksetulo, josta lelupalkka ja seuraamista lelupalkalla. Heti löytyi tarmoa seuraamiseen, joka namipalkalla oli aika laahaamista. Pitäis varmaan enemmän käyttää tuota lelua, mutta aina sitä vaan aloittaa pelkällä namilla ja lopuksi vasta kunnon leikit.

Tavoitteeksi siis keskiviikkoon mennessä joka päivä edes kerran treenata seisomista. Ja noille maahanmenoillekin pitäis kai tehdä jotain... Mutta seisominen on nyt ykkönen (niin kuin se on tainnut olla jo viimeiset 2v.).