Taas oli PPK:n treenien vuoro. Viikonloppu oli ja meni ja jäi jäljetkin tekemättä. Eipä kyllä ihmeellistä muutenkaan tehty, sunnuntaina oltiin ilta Ruutanassa ja koirat sai painaa sata lasissa 5 tuntia.. Tänään käytiin treenien jälkeen Amurissa Juhiksen isän luona ja sen jälkeen vielä käppäiltiin Tampereen keskustassa molempien koirien kanssa. Tyson sata lasissa edellä ja Toby perässä joka hemmetin tolppaan koipea nostaen.

Jälkitreeneihin... Tänään oli kiva ilma treenata, aurinko paistoi ja oli aikas lämmin (+20 asteen paikkeilla), pieni tuuli kävi. Aika kuiva pohja oli, pöllähti aina kun astui maahan. Nyt tehtiin vähän pitempi jälki, kun oli tilaa hyvin. Haastetta toi kunnon kaarre, kun kiersin yhden puun. Saatiin ohjeeksi jatkaa kotonakin pitemmillä jäljillä, koska alku menee aina höseltäessä ja vasta loppua kohden alkaa kunnon keskittyminen. En osaa pituudesta sanoa, mutta oli varmasti puolta pitempi mitä kotona ollaan tehty. Nakkeja joka askeleessa ja loppupalkkana nakkeja rasiassa piilossa heinien takana. Oltiin ekana vuorossa ja jälki kulki lähellä autotietä, eli saataisiin hyvä häiriötreeni.

Tyson haki jäljen alun hyvin ja kaarrekin meni tosi hienosti. Sai tilaa liikkua, vaikka saisi vieläkin enemmän jättää väliä koiraan ettei painosta liikaa. Kerran kääntyi muhun päin, mutta hyvin jatkaa matkaa, kun itse vaan kuljen eteenpäin. Taitanut joka jäljellä kerran kääntyä tuolla tavoin. Hyvin pysyi jäljellä, vaikka hieman puhalsikin sivusta tuuli ja toinen jälki oli aika lähellä. Tyson keskittyi hyvin jälkeen, vaikka kuuluikin treeniporukan puhe ja autotie oli vieressä. Ihan lopussa (pari kolme vikaa askelta) hieman haahuili, mutta annoin rauhassa etsiä jäljen lopun ja vasta kun oli ihan kipossa kiinni niin kehuin. Jälki loppui siis tien vieressä olevan ojan reunaan ja se varmaan hieman hämäsi Tysonia. Olisi jatkanut ojan vierustaa pitkin eteenpäin. Ensi kerralla treenaillaan luultavastikin Pinsiössä, vaihtoehtona on metsäjälki tai peltojälki heppojen seassa. Me varmaan mennään pellolle, koska häiriötreeni tekee Taikulle hyvää.

Kotiin tuli siis tehtäväksi pidentää jälkeä ja kiertää puita tai muuten kaarrella. Asutaan vielä tämä viikko Viinikassa ja saadaan hyvää puun kierto treeniä täällä. Ensi viikolla muutetaan Ruutanaan luultavasti pariksi viikkoa, että remppa uudessa kodissa valmistuisi. Ruutanassa sitten vedetäänkin joka päivä kunnon jäljet (suuria lupauksia, toivottavasti onnistuvat).

Huomenna pitäisi sitten ajaa jälki heti aamusta, sillä isä hakee koirat päiväksi Ruutanaan, että saan pakkailla tavaroita rauhassa ja pakata ne autoon Ruutanaan vietäväksi. Ei tarvitse ängetä koiria samaan autoon, joten saan enempi kulkemaan kerralla.

Pitäisi vähän tottelevaisuuttakin alkaa muistelemaan, kun ensi viikon PPK:n treenit ovat tottista. Parin viikon jälkitreeni-tauko luvassa, omatoimisesti kyllä yritetään olla aktiivisia. Keskiviikkona on vikat hakutreenit. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, nyt kun näyttelytaukokin tuli kohdalle. BH-liikkeisiin voisi alkaa keskittymään ja tokon alokasluokkaan. Tänä vuonna ei kylläkään kisata, mutta josko sitten heti alkuvuodesta/keväästä.