Taiskan kanssa agilityssa Nokialla. Paikkana oli uusi Meirän halli ja meidän ensikokemus hallissa yleensäkin. Eipä se näyttänyt Tysoniin vaikuttavan. Mattoa haisteli ehkä enemmän kuin ulkona haistelisi maata, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Viereisellä kentällä treenattiin agilitya ja me olimme tokokentällä, sillä tehdään vain paria estettä per kerta. Hallissa kaikui ja jotkut koirat haukkuivat ym. mutta Tyson ei reagoinut niihin mitenkään. Välillä saattoi katsoa lähellä oleviin koiriin, mutta aika pian otti kontaktia. Piippasi taas odotellessa (tylsää....), joten omaa vuoroa odotellessa tehtiin vähän tokotreeniä. Paikalla makuuta tehtiin aika paljon ja pysyi hyvin maassa vaikka lähellä koira juoksi ja meni esteiden yli. Tehtiin myös kaukojen maahan-istu ja maahan-seiso siirtymisiä.

Itse agilityssa aloitettiin aidoilla. Keppi oli alkuun maassa ja siitä mentiin yli. Sitten nostettiin kepin toinen pää vähän ylemmäksi ja tällä korkeudella treenattiin enimmäkseen. Hyppyä otettiin ensin niin, että itse menin esteen taakse vastaanottamaan. Tehtiin myös koiran viereltä lähetyksiä. Tysonia houkutti kipossa oleva nakki niin paljon, että yritti varastaa ja kerran taisi mennäkin esteen omin luvin, mutta Päivi nosti aina kipon pois, eli palkkaa ei saanut. Sen ekan kerran jälkeen pysyikin hyvin ja jos yritti lähteä ja itse vähän murahdin, niin tuli kyllä takaisin paikoilleen. Odotutin aina hetken enkä heti päästänyt hyppäämään kun takamus osui maahan. Yhdellä hypyllä siis sekä esteen takaa että edestä lähetyksiä.

Lopussa otettiin kahden esteen suora, jonka lopussa oli taas namikippo. Lähetys ekan esteen edestä ja koira suoraan molemmat esteet. Tyson teki pienen kurvin ennen toista estettä ja luultiin jo että menee ohi, mutta kaarsikin takaisin suoralle linjalle ja meni esteen yli. Toisena harjoituksena itse menin esteiden väliin, koira hyppäsi ekan esteen ja ohjasin sen sitten toisen esteen yli (heitin namin).

Tällainen eka kerta. Tyson oli tänään rauhallisempi (voiko Tysonista käyttää sanaa rauhallinen?) kuin viime kerran tokossa. Periaatteessa sama tilanne; uusi koiria/ihmisiä ja uusi paikka. Oli jotenkin paremmin kontaktissa ja hanskassa, tosi kuuliainen, vaikka olikin kiinnostunut muista.

----

Kotona tehtiin vielä paikalla istumista, paikalla makuuta (molemmissa paikalla oloissa kävin kulman takana piilossa), luoksetuloa ja kaukojen istu-seiso-siirtymisiä. Niitä ei olla varmaan koskaan otettu tai jos ollaan niin siitä on aika kauan. Alkuun pidin kädellä nivusesta hieman kiinni, ettei pääsisi kauheasti liikkumaan takajaloilla eteenpäin. Hyvin nousi seisomaan ja siirryinkin aika pian eteen seisomaan ja siitä pienin avuin istu-seiso-istu-seiso jne... n.5 sekunnin odotuksilla (palkkasin kerran välissä). Otettiin vielä lopuksi pari lyhyttä seuraamista kaartaen ensin oikealle ja sitten vasemmalle.

Koskahan sitä pääsisi ulos johonkin kentälle treenaan missä olisi paremmin tilaa.. Ei ehkä muuta mutta luoksetuloa, paikalla makuuta pitemmällä matkalla ja seuraamista olisi hyvä ottaa ihan kunnolla. Hyppyeste on Ruutanassa, joten sitä ei voi treenata kotona. Noutokapulaakaan ei olla hetkeen treenattu..