Huh huh hellettä. Ei saa valittaa.. Tänään oli taas Tobyn toko. Päätin jo etukäteen etten vaadi siltä seuraamista juur ollenkaan, koska näin kuumalla se varmasti laahaa perässä. Alussa otettiin pujottelua ja kuljettiin eteenpäin vain "mennään" käskyllä. En vaatinut kunnon kontaktia, kunhan tuli mukana eikä mennyt toisten koirien luokse.

Seuraavaksi luoksepäästävyys ja siitä paikalla istuminen. Ekalla kerralla otti askeleen Päiviä kohti. Uusi yritys ja nyt onnistui hyvin. Tätä pitää vielä harjoitella lisää eri ihmisten kanssa ennen koetta. Paikalla istuminen meni hyvin. Vinkui kyllä, mutta pysyi vaaditun ajan paikoillaan enkä käynyt välillä palkkaamassa. Pelkällä kehulla pärjäsi.

Seuraavaksi hyppyä. Alku tosi hankala. Toby hyppäsi, kun sanoin "valmis". Ensin tehtiin niin, että valmis-vastauksen jälkeen odotutin hetken ja palkkasin lelulla taakse. Seuraavaksi kokeiltiin niin, että vasta kolmannen "onko valmis?" kysymyksen jälkeen käskin hyppäämään. Toby pongasi ilmassa linnun ja lähti vähän matkaa sen perään. Tyson on yleensä se lintubongari, mutta nyt Tobyllakin hairahtui ajatus. Uusi yritys (taas..). Nyt meni jo hyvin, pari steppaus askelta paikoillaan, mutta muuten hyvä suoritus. Tehtiin ihan kokeenomaisesti ilman palkkausta ja välikehuja. Hyppy on kyllä ihmeen hyvässä kuosissa vaikka ei olla nyt ihan kauhean paljoa harjoiteltu ja stop-käskykin on vielä uusi. Mutta ollaanhan me sitä jo viimeiset kolme vuotta aina silloin tällöin treenattu, eli kai se jossain selkäytimessä on.

Muiden tehdessä hyppyä treenasin muutaman kerran itsekseen liikkeestä seisomista. Pari ekaa oli aikas huonoja, mutta loppua kohden paransi. Vain muutama toisto muistinvirkistykseksi. Otettiin myös istu-maahan kaukoja eikä tarvinnut kertaakaan auttaa Tobya istumisessa. Nousi joka kerta oikein eikä pompannut eteenpäin. Otettiin myös muutama liikkeestä maahanmeno joista ei ole valitettavaa.

Lopuksi oli vielä nouto treenien aiheena. Harjoiteltiin noutoliikkeen aloitusta jo itsekseenkin, mutta saatiin vielä lisäohjeita Päiviltä. Hämyistä ei ole hyötyä Tobyn kanssa. Se ei tympäänny niihin vaan joka kerta luulee, että nyt se lensi. Ja tätä tehtiin oikeasti aika pitkään :D Sitten se tajusi, että ahaa! se jääkin äiskän käteen. Joten alkoi seuraamaan kapulan liikettä ja yritti hypätä siihen kiinni. Loikkasi suunnilleen mun pään korkeudelle. Eli tämä tyyli jätetään nyt pois. Harjoiteltiin niin, että heitin kapulan ja pidin Tobya pannasta kiinni. Kun se rauhoittui, kehuin ja palkkasin ensin namilla ja sitten annoin luvan hakea kapulan. Tehtiin myös niin, että Päivi vei kapulan ja Toby oli irti. Lähti ekalla kerralla ja ärähdin, palasi takaisin ja kokeiltiin uudelleen. Nyt pysyi paikoillaan ja taas palkkasin ja annoin hakea. Tobya pitää rauhoitella tässä kohtaa ennemmin kuin antaa sen nostaa kierroksia hämyillä. Se on muutenkin kauhea jahtaamaan eikä kestä jos muut juoksevat lähettyvillä tai leikkivät leluilla. Eli nyt vaan haetaan sitä rauhoittumista ja vasta sen jälkeen saa palkaksi hakea kapulan. Välillä jätin Tobyn istumaan ja hain itse kapulan. Ja toinen olisi se, että joku muu hakisi kapulan pois.

Ei taidettu sitten muuta tehdä. Toby jaksoi hyvin koko ajan vaikka oli tosi lämmin. Se niin tykkää treenata ja touhuta mamman kanssa. Oli ilma mikä tahansa. Kunhan en itse vaadi siltä liikoja, esim. täydellistä seuraamista suht nopeassa tempossa ja koko ajan vierellä pysymistä. Seisomiset ja maahanmenotkin otin vain liikkeestä "mennään" käskyllä. Kunhan kulki mukana ja yhtäkkiä käsky.

Kotona harjoittelin Tysonin kanssa taas kapulan pitoa, sivulle tuloa ja lyhyen paikalla makuun.