Oli melkoinen juoksukilpailu tänään. Toby karvapallo paransi viime vuoden aikaa yli sekunnilla, WOW! Kunto kasvanut, kun Tyson on juoksuttanut koko kevään ja kesän. Tyson veti huiman ajan ja oli maxien nopein. Ja joukkue sai hopeaa, viime vuoden 8. sijasta melkoinen parannus.

Tänään oli muutenkin aktiivinen päivä. Meinasin rojahtaa sohvalle juoksukisan jälkeen, mutta sain pidettyä itseni hereillä ja päätin lähteä koirien kanssa Ruutanaan. Siellä oli muutenkin porukkaa kyläilemässä, joten tuli perhettä moikattua ja Tyson treenattua samalla.

Ajettiin suoraan mattojen pesupaikalle ja tallasin suht saman pituisen jäljen kuin eilenkin (40m?). Nyt oli nameina verilettuja. Kaksi esinettä (samat hanskat kuin eilen) ja sisällä namia + päällä muutama verilettu. Vanheni puolisen tuntia.

Jälki meni ihan kivasti. Vähän Tyson hairahtui jäljen ulkopuolelle parissa kohtaa ja kun en antanut edetä väärään suuntaan, niin etsi uudelleen takaisin jäljelle. Eka esine oli ihan hukassa Tysonilta. Ennen ja jälkeen esineen oli 5 tyhjää askelta ja Tyson hämääntyi tästä. Etsi jälkeä hanskan ympäriltä, mutta ei reagoinut nameilla peiteltyyn hanskaan. Hölmö kun ei ruoka kelpaa? :D Joo, annoin pörrätä siinä ympärillä rauhassa, tiukalla liinalla ja kun osui hanskaan ja tajusi sen, niin isot kehut ja namit. Hyvin jatkoi jälkeä eteenpäin ja yhdessä kohtaa itse jo unohdin, että mistä jälki meni, Menin kiltisti koiran perässä ja seurasin että syökö nameja maasta. Söi, joten oltiin oikealla reitillä.Jälki päättyi hanskaan, joka löytyi nyt helpommin kuin eka.

Jäljen vanhemista odotellessa otin nopeasti tokoa. Seuraamiset oli hienot, ihana kontakti ja edelleen mun silmään suora koira. Kun matkan pitää lyhyenä, niin ei kulje vinossa. Askel askeleelta pidennetään matkaa. Tysonkin oli innoissaan kun tokoiltiin, hyvin motivoitunut. Paikalla makuuta otin alkuun niin, että menin reilun 5 askeleen päähän ja odotutin 10-15 sekuntia ennen kuin palkkasin. Muutamaan kertaan palkkaus ja vapaa. Lopuksi olen aina tehnyt niin, että kun palaan sivulle, niin palkkaan siinäkin vielä pariin kertaan ennen vapautusta ettei ala hyppimään ylös heti kun tulen sivulle. Liikkeestä seisomistakin otettiin. Hyvät stopit, mutta nyt vaan pitää saada kestoa paikalla pysymiseen. Muutaman askeleen liikuin, mutta Tyson hyvin herkästi liikuttaa yhtä jalkaa palkatessa. Pikatokot ja leikit päälle. Oli hauskaa!