Viinikan surkeat nettilinjat sanoivat sopimuksen irti torstaina ja jouduin olemaan ilman nettiä päivän (nettiaddiktoituneelle se on paljon...) ja eilenkin se vielä pätki, mutta tänään on jo vähän parempi.

Torstaina jätin koirat yksin kotiin kahdeksi tunniksi ja Tyson oli eteisessä aidan takana, kuten jo jonkin aikaa on ollut yksinollessaan. Ja tosiaankin oli pois 2h. Tänä aikana Tyson oli ottanut kenkälaatikosta mun kahdet kengät, joista toiset lensi roskikseen kotiin päästyäni. Eikä siinä vielä kaikki. Lattialta löytyi Tysonin panta, missä roikkui hihnan lukko. Mutta 2m pitkää nahkahihnaa ei näkynyt missään. Metalliosia siitä löytyi kun etsi (ja meidän eteinen ei nyt ihan mielettömän suuri ole eikä piilopaikkoja löydy). Hihna oli siis päätynyt Tysonin mahaan. Oli varmaan tosi hyvää, koska Taikku oli kahdessa tunnissa kerennyt sen syömään ja samalla maistelemaan mun kenkiä. Soitto eläinlääkäriin ja sieltä tuli ohjeet oksennuttamiseen. Tuttu juttu, ennenkin joutunut Tysonia oksennuttamaan. Tyson perhana vain nuoleskeli huuliaan suolakökön jälkeen ja touhusi omiaan. Olin jo varma, että hukkaan meni nekin suolat. Hetken päästä se oksensi pienen palan nahkahihnaa ja meni taas touhuamaan omiaan. Meinasin jo luovuttaa tässä kohtaa, mutta jonkin ajan päästä lattialle tulikin 4-5 isoa kasaa nahkahihnan palasia. Päättelin, että kyllä siinä voisi jo lähemmäs 2m olla yhteensä. 5cm pätkissä oli Tyson hihnansa syönyt. Tämä oli jo nahkahihna nro 3. Kaksi ekaa se oli vain palastellut, mutta ei syönyt. Loppu hyvin kaikki hyvin, Tysonista ei huomannut mitenkään että oli vetässyt lounaaksi vähän erilaisempaa kamaa.

Torstaina illalla oltiin Tysonin kanssa sateessa 2h katsomassa agilitykisoja. Alkuun se piti meteliä, kun näki muiden juoksevan radalla, mutta rauhoittui loppua kohti. Pelkäsin jo että siitä tulee yhtä kahjo kuin Tobysta agikentän laidalla. Kuulutukset ja musiikki kaiuttimista ei tuntunut missään ja avasin muutaman kerran sateenvarjoakin ihan Tysonin vieressä eikä sekään ollut paha juttu. Kaikkia olisi pitänyt mennä moikkaan ja kun äiskä kielsi, niin sitten tongittiin maata.

Perjantaina oli Tysonin toko. Hieman satoi, mutta vain pieninä kuuroina. Alussa otettiin luoksepäästävyys ja katsottiin kuinka hyvin pentuset ovat oppineet maahanmenon. Tästä jatkettiin treeniä luoksetuloon. Tyson pysyi ihmeen hyvin paikoillaan istumassa. Ei olla kauheasti sitä treenattu, mutta näköjään ihan tarpeeksi, että pääsin n. 3m päähän. Otin suoraan sivulle tuloa. Vauhti ei vielä ollut kova, mutta ehkä me nyt ensin opetellaan kunnolla sivulle tulo ja matkan pituutta ennen kunnon vauhtia. Ei olla paljoakaan luoksetuloja treenattu liikkeenä. Kyllä tuo luokse tulee käskettäessä, mutta sivulle en ole ennen ottanut pitkältä matkalta. Tokon aikana leikittiin myös paljon. Tyson kun ei tuo lelua kauhean mielellään mulle, niin ollaan leikitty hihnassa ja kehuttu paljon kun olen saanut lelun (vaikkakin ensin oon vetänyt koiran luokseni).

Perjantaina oli myös Tobyn toko. Illalla ei enää satanut, mutta oli aikas kylmä keli. Alkutappelun jälkeen saatiin lyhyt pätkä rataa onnistumaan. Toby vaan temppuili aina alussa, kun käskin sen istumaan niin nousi ylös tai ei mennyt ollenkaan istumaan. Laskin jo päässä kymmeneen että hermot pysyy kasassa ja meidän kouluttaja käski mun kunnolla suuttua Tobylle jos se tekee väärin (nousee seisomaan/lähtee liikkeelle ilman lupaa), oppisi että ei oo hyvä juttu jos äiskä joutuu palaamaan takaisin. Ja tätä tapahtuu vain agilitykentällä, muuten pysyy hyvin paikoillaan.

Enimmäkseen otettiin vain hyppyjä. En edes yritä alkaa selostaa mitä tehtiin, koska siitä ei saisi kukaan selvää. Toby meni taas ihan hienosti, kunhan vain itse muistan kuinka kroppaa kuuluisi käyttää. Lopuksi otettiin puomi, jonka lopussa taas tuherrettiin kontaktin kanssa. Tobyn takajalat ei meinaa millään pysyä kontaktilla. Nostan toisen takas kontaktille, niin toinen putoo jo maahan.. Sitten pyörii ja hyörii ja mä oon ihan solmussa sen kanssa :D Kotona siis pitää tehdä lisää kontaktitreeniä rappusilla ja opetella myös kiertämistä kumpaankin suuntaan. Ja paljon paikalla istumista!!