Aloitetaan tokolla. Pitkästä aikaa ollaan ryhmässä treenaamassa. Herwoodin Hauvoilla alkoi juuri uudet ryhmät ja päästiin eskariin mukaan. Ihan sopiva paikka Tysonille :o) Herhaussa tuli vietettyä paljon aikaa silloin kun Jammu ja Figo oli pieniä. Pari välivuotta takana ja nyt sitten uudelleen.

Tänään aloitettiin kontaktilla sekä sivulla istuen ja pujotellen toisten ohi ringissä. Huomasi alkutreenistä ettei olla paljoa isossa porukassa treenattu samaan aikaan. Viimeksi viime keväänä. PPK:n treeneissä tekee jokainen vuorotellen, joten sitä häiriötreeniä ei ole paljoa ollut (paitsi juuri viimeksi). Tyson otti hyvin kontaktia, mutta vilkuili välillä naapureiden suuntaan. Ja paikalla istuminen on vielä hankalaa, kun ei millään malttaisi. Pysyi kyllä ihmeen pitkään, mutta kyllästyi odottelemaan, kun pilkoin nameja vielä vähän pienemmiksi, koska olin varautunut liian vähällä määrällä mukaan (taas tuli todettua se, ettei olla oltu sellaisissa treeneissä, missä joutuu koiran kanssa välillä odottelemaan ja mahd. tekemään omaa treeniä).

Kontaktitreenien jälkeen katsottiin millä mallilla koirien perusasennot ovat. Tyson istui juuri oikealla paikalla suorassa ja otti kontaktia, joten ei valitettavaa. Tosi hyvin yleensäkin ottaa oikean paikan (etujalat suunnilleen mun kengän puolivälissä, lapa polven kohdalla).

Tästä jatkettiin istu-maahan-seiso treeniin. Eli jokaista liikettä harjoiteltiin. Tysonilla on aikas kivalla mallilla kaukokäskyt. Pystyn seisomaan sen edessä, kädellä kylläkin auttaen siirtymiset, mutta jalat pysyy hyvin oikeilla paikoilla (treenattu niin että takajalat pysyi paikoillaan). Kouluttaja-Mimmu katsoi vielä sivusta ja sanoi että takajalat pysyy hyvin paikoillaan, mutta pitää vaan aina muistaa treenata 5 sekunnin odotuksilla alusta asti, koska nyt Tyson tarjosi aika innokkaasti maahanmenoa (jaa miten niin tätä ollaan treenattu kaikista eniten ihan alusta asti?). Seisomaan nousu sujuu paljon paremmin kuin istumaan nouseminen, mutta ei istuminenkaan mitenkään toivoton ole. Ollaan saatu onnistuneita suorituksia ilman käsiapuakin. Tyson on vielä vähän harkitsevainen istumisen suhteen, joten se on aina hieman hitaampi kuin muut siirtymiset, mutta kun tulee varmuutta lisää niin vauhtiakin tulee sitten.

Itsekseen treenailtiin paikalla makuuta. Otin varman päälle ja pysyin metrin päässä koirasta (treenihihnan verran). Pompin, kävin kyykyssä, liikuttelin jalkoja miten sattuu ja Tyson pysyy maassa.

Tyson on käskyn alla selkeästi "töissä" eikä silloin kiinnitä huomiota muihin koiriin tai häiriöihin. Mutta jos ei ole käskyn alla, niin silloin maailma on monta ihmeellistä asiaa. En ole noihin kontaktipujotteluihin ottanut mitään käskyä, koska en halua sotkea seuraamista siihen (se liike ei ole vielä kunnossa). Pitäisi varmaan keksiä joku muu, "mennään" tms.. Samaa voisi käyttää sitten aikanaan kun tehdään tuomarille ilmoittautuminen tai muu siirtyminen, jos ei ihan puhdasta seuraamista halua siihen ottaa. Täytyy funtsia.

---------------

Eilen olin siis pelastushakukokeessa maalimiehenä. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus, kun näki ihan läheltä, että mitä se touhu todellisuudessa on. Aamulla ensimmäisenä oli kahden koiran tottis. Tottiksen jälkeen siirryttiin metsään ja ekan kahden koiran suoritukset sain seurata kulkemalla mukana. Parille viimeiselle koiralle olinkin sitten maalimiehenä. Neljä koiraa oli maastossa eikä yksikään saanut hyväksyttyä tulosta. Ekalta koiralta jäi parista minuutista kiinni hyväksytty suoritus. Aika loppui ja vikalle maalimiehelle oli lyhyt matka. Tosi harmittavaa. Kolmannelta koiralta jäi yksi maalimies myös metsään ja pari koiraa ei löytänyt yhtäkään maalimiestä. Viimeisellä haulla oltiin tunnin verran metsässä piilossa, kun meidät sai lopulta tulla etsimään ylimääräinen koira. Tuli nähtyä seuraamalla siis haukkuvan koiran sekä rullakoiran etsintä ja olla maalimiehenä haukkuvalle ja rullan kanssa toimivalla koiralla. Vähän jännitti olla maapiilossa, kun ei tietänyt yhtään millainen koira sieltä tulee, tuleeko ihan iholle ja miten käyttäytyy. Molemmat oli kyllä todella hyviä luonteeltaan. Toinen änkesi piiloon sisälle into pinkeenä "sä oot täällä, jee!!", mutta siirtyi hyvin kauemmaksi haukkumaan. Hetki kesti ennen kuin alkoi haukkumaan ja siinä kohtaa hoin päässä että hauku nyt ettei sua huudeta takaisin, taisi telepatia toimia kun haukkuminen alkoi. Rullakoira oli nopea, nuolaisi poskea, samantien nappasi rullan ja lähti ohjaajan tykö.

Oli kyllä kiva koe olla mukana. Tuomari oli tosi mukava ja kova juttelemaan. Tuli niin paljon tietoa, että menee varmaan hetki ennen kuin kaiken saa ladattua päähän. Kiitos Jaakolan Kaarinalle hyvästä opastuksesta. Nyt on hyvät lähtökohdat hakutreeneihin, kun tietää miltä sen suunnilleen pitäisi näyttää ja kuinka tulee toimia. Raitis ilma vei kyllä vedon meikäläisestä ja tulikin otettua parin tunnin päikkärit heti kotiin päästyä.

Illalla vietettiin Tysonin 1v. synttäreitä. En ole koskaan juhlinut koirien synttäreitä (eikä pahemmin omiakaan), mutta Juhis jaksoi puhua koko viikon synttäreistä ja perjantainakin laski minuutteja yöllä vuorokauden vaihtumiseen... Kekkerihatut ostettiin ja koirat suostui pitämään niitä päässä sen aikaa että otettiin parit kuvat. Kakkuna toimi maksalaatikko ja siinä yksi nakki pystyssä. Onnistui kuva siitäkin kun Tyson istui "kakun" vieressä koskematta siihen. Lahjaksi sai pienen tekniikkapallon. Meinattiin keskiviikkona ostaa Stockmannilta Barcelona-pallo, mutta jätettiin se vielä harkintaan. Perjantaina Ideaparkin Budget sportista löytyi Liverpoolin pallo, mikä oli ihan pakko ostaa. Eihän meidän koira voi minkä tahansa joukkueen pallolla leikkiä ;o) Joku raja sentäs (näin Juhiksen sanoin). Pallo on vielä ihme kyllä täynnä ilmaa, vähän kärsinyt jo on, mutta suht ehjä. Edellinen on kaksin kerroin isolla reiällä varustettuna, mutta silti se on tosi rakas lelu Tysonille. Ehkä tästä huomaa, kuinka tärkeä asia Tyson on Juhikselle. Iskän silmäterä. Pilalle hemmoteltu, jos matriarkka ei pitäisi jöötä talossa.