Ajeltiin aamulla Ruutanaan. Kylmä ilma, jäiset tiet, sumu... Tarkeni silti olla ulkona aina välillä. Autolla ajaessa kyllä vähän jännitti, kun alla on vielä kesärenkaat ja ainakin meidän parkkipaikka oli jo tosi liukas. Motari oli jo vähän sulaneempi, mutta silti sai kyllä ajaa kieli keskellä suuta ja pitää hyvä väli edellä ajavaan.

Ajattelin tehdä kaksi jälkeä tänään aika peräkanaa. Ensimmäinen jälki oli samaa luokkaa mitä aiemmatkin, tänään kylläkin huurteisella nurmikolla. Pituutta pari sataa askelta (suunnilleen 40m), toisen jalan varpaat samalla kohdalla toisen jalan kantapään kanssa. Joka askeleessa nami, paitsi ennen/jälkeen esineen oli 5 tyhjää. Alkuun iso puoliympyrä, 1. esine, toinen vähän pienempi kaarre, loppusuora ja 2. esine. Esineinä sukat joiden sisällä nakkeja ja päällä pari pientä palaa. Jälki vanheni 35min.

Alku oli tosi hyvä. Ei sitä perus alkuhösellystä. Ennen kaarteen huippua Tysonille iski joku black out ja teki jäljen ulkopuolelle ison kaaren tullen mua kohti. Liina tiukalla en päästänyt sitä menemään kauemmas eikä mun taakse. Hetken muistelu ja taas löydettiin itsemme jäljeltä. Loppu menikin hyvin. Ekalle esineelle stoppasi hienosti ja odotti rauhassa, että tulen paikalle ja yhdessä etsitään sukan sisällä olevat nakit. Esineen jälkeen oli taas hetken muistelu, että mitäs oltiinkaan tekemistä. Jaa niin jäljestämässä! Ja taas jatkettiin hyvään tahtiin ja jäljen lopussa häämöttänyt sukkakin löytyi hienosti.

Johtuuko nakeista vai mistä, kun aina nakkijäljellä Tyson kulkee rauhallisesti ja tarkistaa joka askeleen (vaikkakaan ei syö kaikkia nakkeja). Muilla jäljillä (eri namit) on menty eri tavalla.

Jälki nro 21 oli pikkasen lyhyempi ja nyt vähensin nakkeja matkalla. Alkuun oli n. 10 nakkia joka askeleessa. Sitten aloin harventamaan, joka 3.-4. tyhjä, muutama askel taas nameilla ja sitten 5 tyhjää jne... sikin sokin eripituisia välejä. Loppuun sitten viimeiset 10-15 askelta nameilla. Ei esineitä jäljellä. Vanheni n. 15min.

Hyvä aloitus. Jäljen päällä pysyttiin hyvin vaikka vauhtia olikin nyt enemmän kuin aiemmassa jäljessä. Pidin aika tiukalla/lyhyellä liinan vauhdin hidastamiseksi. Ei näyttänyt kauheasti häiritsevän. Ennemminkin Tyson alkoi keskittymään paremmin jälkeen, kun vähän himmasi vauhtia. Kaikin puolin ihan ok jälki, ainakin mun mielestä.

Muuta ei sitten tehtykään Ruutanassa. Katsotaan jos illalla saataisiin vielä jotain aikaiseksi. Ilmoittauduin PPK:n PEHA kokeeseen maalimieheksi 10.10. Pääsee näkemään ihan lähietäisyydeltä mitä siellä kokeessa oikeasti tapahtuu ja mitä tavoitellaan. Sunnuntaina on Sulkavuoressa pelastuskoirien esittelypäivä, sinnekin pitäisi mennä talkoilemaan.