Oon aikani kuluksi päivisin selaillut eri koiranruokia läpi netissä. Ajattelin uudelleen kokeilla löytyisikö Tysonille sopiva nappularuoka. Barf on kyllä sopinut tosi hyvin, ei mitään ongelmia, mutta hankalaksi siinä tekee se ettei pysty määräänsä enempää ostamaan (meillä normi jääkaappi-pakastin yhdistelmä) ja harvase päivä unohdan ottaa ruuan hyvissä ajoin sulamaan ja joudun sitten kikkailemaan kuuman veden kanssa lihaköntsän sulaksi.

Selailin tosiaankin useamman tunnetun ruokamerkin läpi ja aika paljon tuli karsittua vaihtoehtoja sisällön perusteella. Viimeksi Tyson söi Proformancen lammas-riisi ruokaa ja se tuli pihalle löysänä. Sisällysluetteloa selaillessa silmiin pisti maissi. Maissia löytyy myös todella monesta muusta ruuasta ja nämä ruuat karsin siis ensimmäisenä pois. Mieluummin syötän vehnää, kuin maissia, jos vaan koira kestää sen. Toinen asia, mikä aiheutti karsimista, oli säilöntäaineet.

Tiistaina hain testiksi Eaglen Holistic Select kana&riisi ruokaa (3kg) ja ihan hyvältä se on ainakin tähän mennessä vaikuttanut. Näillä näkymin kokeilen vielä Acanaa tämän Eaglen jälkeen, koska se vaikutti mun silmään vieläkin paremmalta. Acanan sisällössä pisti silmään positiivisena asiana karpalo ja yleensäkin marjat. Karpalojauhetta olen suunnitellut ostavani jo pitkään, kun barffattiin, mutta en koskaan saanut aikaiseksi (kamalan vaikeaa napata kaupan hyllyltä ostoskoriin).

Tiistaina ostin samalla myös Mirracoat:ia, jota pojat saa nyt joka ruokaa teelusikallisen. Seuraillaan miten ruoka toimii Tysonilla. Jos ei mitään ihmeempää tapahdu (maha löysty, kaasupommeja tms.), niin syökööt tuon 3kg loppuun ja testataan sitten Acanaa. Toby syö sitten kaikki mitä jää, koska sen maha kestää mitä vaan :D Ei ole koskaan tarvinnut otsa hiessä miettiä mitä ruokaa Tobylle syöttäisi, kun se voi syödä ihan mitä vaan. Luistakaan sen maha ei ole mennyt koskaan sekaisin. Teräsvatsa! Kun nyt löytyisi Tysonille hyvä ruoka millä jatkaa niin Toby saa alkaa syömään sitten samaa, niin ei tarvitse monia ruokasäkkejä säilöä kotona. Acana ei ollut ees pahan hintaista. Yllätyin itseasiassa siitä että se on aika normihintaista, tai sellaista mihin olen itse tottunut.