Tein lupauksen ja kirjoitin oikein paperille suunnitelman, että harjoittelen Tysonin kanssa joka päivä edes sen 5min. Tobyn tokokokeen jälkeen treeni ei oikein ole maistunut, mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja päätin ruveta ahkerasti treenaamaan Taikun kanssa.

Maanantai

Paikalla makuuta, lyhyt matka, tiheä palkkaus. Pikku hiljaa askel askeleelta pitemmälle. Sivulta maahanmennessä ottaa herkästi lonkka-asennon, mutta korjaan heti (tai oikeastaan aloitan kokonaan alusta). Pysyi hyvin maassa joka kerta (lyhyissä pätkissä).

Sivulle tulossa ei kauheasti enää vaadi apuja. Hakeutuu sivulle, mutta omatoimisesti jää hieman vinoon. Namilla olen lopussa auttanut oikeaan paikkaan. Tarjoaa herkästi maahanmenoa (näköjään sitä ollaan harjoiteltu tosi paljon).

Liikkeestä maahanmenot on aikas nättejä. Paljon parempia kuin Tobylla koskaan. En ole ottaanut seuraamisesta, vaan ollaan vain kuljettu ympäriinsä ja siitä "down". Sivulla kulkenut, peruuttaen jne.. Vielä kun saisi sen oppimaan maahanmenon hieman kauampana minusta.

Seuraamista muutama metri ensin suoraan, namilta vasemmalta kyljen kohdalta. Muutamia täyskäännöksiä niin että koira kiertää ulkokautta (itse käännyn siis oikealta ympäri). Heti palkka. Oikealle kääntymiset onnistuu, palkka taas heti käännöksen jälkeen. Vasemmalle kääntymiset onkin sitten asia erikseen. Aikanaan tahkottiin niitä Tobyn kanssa, mutten millään muista että miten. Pitää kaivaa vanhat treenipäiväkirjat esiin. Pyörittiin ympyrää niin että namilla ohjasin Tysonia vasemmalle ja samalla itse käännyin. Alkoi jo huimaamaan parin kierroksen jälkeen. Näin Noora opasti mua Tobyn kanssa. En ole kyllä varma, että teenkö ihan oikein (Nooran visiitistä on jo aikaa).

Lopuksi liikkeestä seisomista hihna stopilla. Joka kerta hieman hölläsin hihnaa.

Tiistai

Oikeastaan samaa kuin maanantaina. Juhis oli katsomassa meidän treenailua. Aloitettiin seuraamisella. Pari kertaa kulki hieman vinossa, mutta ei niin pahasti kuin aiemmin keväällä/kesällä. Yritän nyt palkata koko ajan vasemmalle (aina välillä unohtuu). Käännökset oli hyviä (vasenta ei vielä lasketa..). Saatiin hyvä häiriö treeni, kun käveltiin Juhista kohti. Ekalla kerralla Tyson kirmasi Juhiksen luokse, mutta heti palautin sen omalle paikalla ja jatkettiin harjoitusta. Alkoi sujumaan.

Luoksepäästävyys on tosi hyvä. Tyson istuu tyynen rauhallisena vieressäni, ei ole aikomustakaan lähteä. Toby ei meinaa nahoissaan pysyä, kun joku tulee luokse. Tyson on ihan eri maata :) Juhis kävi katsomassa muutaman kerran, kerran katsoi hampaatkin. Se on aina yhtä yök Tysonin mielestä.

Paikalla makuut oli alkuun hyviä, sitten kerran kerkesi nousemaan ja toisella kertaa lähti heti mun perään. Jäin sitten tosi lähelle ja tiheä palkkaus. Nyt pysyi hyvin ja pikku hiljaa taas pidensin matkaa. Mulla on tavoite ettei se nousisi kertaakaan ylös, mutta tänään mun keskittyminen jotenkin herpaantui, odotutin liian pitkään ilman palkkaa tms.. Joku mättäsi. Mutta Tyson on todella rauhallinen paikalla makuussa. Katselee rauhassa, ei vingu tai kyttäile ympärille. Tosi cool. Nyt yritän jatkossa pysyä tavoitteessa..

Liikkeestä maahanmenot oli hyviä alkuun. Sitten yritettiin niin, että ensin Juhis huusi Tysonin luokseen. Sitten kun lähti tulemaan mua kohti, käskin "down". Ei osaa. Juoksi mun tykö.. Ja tämän jälkeen maahanmenot alkoivatkin hieman tökkimään. Saatiin onnistuneet suoritukset ja siihen loppui.

Liikkeestä seisomista muutaman kerran taas hihnalla. Pikku hiljaa taas höllensin stoppia. Saas nähäd koska päästään villalanka-vaiheeseen.