Päivällä treenattiin kotona kaukokäskyjä (istu-maahan ja maahan-seiso) ja lyhyttä seuraamispätkää. Alkuun yritin olla Tysonin sivulla niin, että oikeassa kädessä on nami ja vasen pitää kiinni polven kohdalta ettei koira edistä. No tästä ei tullut juur mitään, koska Tyson hapuili mun namikättä koko ajan. Siirryin eteen ja kaikki siirtymiset sujuivat mallikkaasti. Kädet sain pidettyä sivuilla enkä ohjannut niillä ollenkaan. Takajalat pysyi hyvin paikoillaan (treenattiin lattian sauman kohdalla, joten pystyin seuraamaan koiran paikalla pysymistä). Aikas kivalta näytti :) Irrottauduttiin seinastäkin lopuksi ihan tarkoituksella ja kokeiltiin pysytäänkö suorana.

Seuraamista otin ihan muutaman askeleen kerrallaan. Eipä siinä ihmeellistä, ei ainakaan mun silmään poikittanut (suht lyhyt matka).

Illalla tein kahdeksan aikaan jäljen Hallilan koulun viereen. Huono idea.. Katsoin ensin, että siinä on hyvä nurmikko. Sitten kun aloin tekemään jälkeä huomasinkin että alussa oli paljon hiekkaa nurmen päällä. Ja vielä: jäljen alkumerkkinä oli tumma muovikipon kansi, jota en löytänyt, kun aloitettiin jäljen ajaminen...

Vanheni 10min, käytettiin koirat lenkillä sillä välin. Kävi aika kova tuuli, mutta oli myötätuuli tai hieman viistosti takaa-sivusta. Askeleita oli vajaa 200, ei aivan suora, koska piti pujotella pikku kallioiden ohi, mutta ei kuitenkaan kulmia ollut.

Oon muutenkin huononäköinen ja hämärässä olen aivan sokea, joten menin täysin koiran mukaan. Suunnilleen tiesin missä jälki menee. Tyson kyllä sinkoili alkuun minne sattuu, siinä vaan kiristin liinan ja odotin että rauhoittuu ja keskittyy jälkeen. Loppupätkä mentiin jo paremmin jäljen päällä, mutta vauhtia oli paljon. Annoin mennä vaan, koska muutenkin olin jo luovuttanut tämän jäljen kanssa. Ai niin, esineitä ei ollut matkalla.

Ensi kerralla: Valoisaan aikaan jälki, nurmelle, suoraa tai hieman kaartuvaa, suht nuori jälki (alle 30min). Jos nämä vaatimukset edes täyttäisi. Pituutta ainakin 200 askelta. Näin kun tekisi muutaman jäljen muistutteluksi niin voisi alkaa hiomaan kulmia paremmin. Täytyisi vaan ensin etsiä hyvät jälkipaikat...