Eka partisten tokokerta. Mentiin alokasluokkaa läpi, niin että Päivi-koutsi näkee minkä tasoisia ollaan ja mistä aletaan hiomaan. Luoksepäästävyydessä Toby häsläsi ja meni tykö ja hyöri ja pyöri… Huomaa että luoksepäästävyyttä ollaan treenattu viimeksi viime keväänä.

 

Paikalla makuu meni muuten hyvin, mutta ekalla kerralla Toby meni vinoon maate. Toisella kerralla sain sen namilla suoraksi (palkkaus vasemmalta puolelta koiraa), mutta vinkui ja katseli ympäriinsä. Jatkossa pitäis treenata niin, että pysyisin lähellä ja usein koittaisin palkata siitä kun Toby on hiljaa. Ensi kerralla sitten näin! Kotona ei vingu, mutta häiriössä on levoton (huomaa ettei olla treenattu kun kotipihassa).

 

Ennen seuraamista otettiin kontaktikävely isolla ympyrällä. Ei käskyä, vaan mukana kulkien, palkka kontaktista, kiemuroita jne..

Seuraaminen otettiin hihnalla. Muuten hyvin, mutta ehkä inasen edisti ja sen huomasi pysähdyksissä. Käännös jees, hyvä kontakti. Pysähtymisiä pitää harjoitella!

 

Liikkeestä maahanmeno tarvitsi toisen maahankäskyn. Oon itse epävarma enkä oikein luota koiraan, joten Tobykin hieman epäröi. Se osaa maahanmenon, joten pitäisi vaan luottaa siihen enemmän niin alkaisi liike toimimaan. Jatketaan harjoituksia..

 

Seisominen oli hyvä, mutta taas minä epäröin. Jäin kurkkimaan olan takaa että pysähtyikö oikeasti. Paluussa hieman asteli, mutta tää ongelma on ihan tiedossa. Koiran luokse palaamisia pitää opetella ihan joka liikkeessä.

 

Luoksetuloissa eka ihan sivulle asti. Vauhti jees, mutta sivulle tuli vinoon. Toinen otettiin vauhtiluoksetulona.. Itse lähdin peruuttamaan ja palkkasin lelulla.

 

Tosi mukava kerta ja seuraava onkin sitten vasta isänpäivänä, eli marraskuun 9. Siihen mennessä pitäis saada vähän treeniä alle.