Päivällä satoi vettä, mutta iltaa kohti alkoi aurinko paistamaan ja saatiinkin treenata ihan hyvällä ilmalla. Hieman kylmä oli, mutta se ei menoa haitannut kun oli pukeutunut lämpimästi. Tuuli portilta päin (mikä lie ilman suunta..), tuuli heikkeni siinä hieman ennen meidän vuoroa, mutta ei nyt kokonaan tyyntynyt. Häiriönä kaikille koirille oli me muut kurssilaiset.

Tysonilla oli vuoro nro 6. Lämmitellessä meni kuin hullu eteenpäin. Paukapää päivä, taisi tietää että kohta tehdään jotain tosi kivaa. Veti koko matkan aloituspaikalle, nenä oli maassa hihnassa ollessa, mutta kun hihna ja panta otettiin pois, niin heti alkoi haistelemaan ilmaa. Koira kulki koko ajan vapaana ja itse menin perässä antaen silti koiralle tilaa. Kouluttajiltakin saatiin kommenttia siitä, että Tyson on tosi helppolukuinen koira. Sen kaikista eleistä näkee heti milloin ollaan hajulla. Hyvin löytyi molemmat maalimiehet, annoin Tysonin ihan rauhassa toimia. Itse kuljin vaan eteenpäin radalla koko ajan pienessä liikkeessä. Tyson kulki itsenäisesti ja aika etäälläkin minusta. Maalimiehillä Tyson oli ihan rauhallinen, vaikka olikin huisin hienoa löytää ukko. Sovittiin jo alussa että syötetään maahan, että oppisi alusta asti rauhoittumaan. Palkkaus tänään vain nameilla. Kuulemma nätisti söi namit eikä ollut törkeä ahnehtija. Ekan maalimiehen jälkeen jatkettiin matkaa samantien eteenpäin seuraavalle maalimiehelle. Kerran Tyson kävi kääntymässä ekan maalimiehen tykönä, että onhan se nyt varmasti mukana ettei taas eksy betoniputkiin. Ennen toista maalimiestä Tyson kävi testaamassa isolla rautalevyllä (tai joku sellainen) kävelyäkin eikä pelottanut yhtään. Ihan omatoimisesti meni sinne (oli lähellä maalimiestä). Toinenkin maalimies löytyi hyvin ja siinä olikin meidän tämän päivän treeni. Taas sata lasissa autolle..

Oon nyt miettiny ilmaisua. Raunioilla rullailmaisussa on se ongelma, että vauhdikkaan koiran perässä pysyminen liinassa voi olla aika haaste. Täytyisi kokeilla saisiko Tysonin haukkumaan ja jos on ihan toivotonta, niin ottaa sitten rullailmaisun. Mutta se ei onneksi ole vielä ajankohtainen asia.