En jaksanut heti koulun jälkeen lähteä ulos. Isäkin oli käyttänyt Tobyn juuri ulkona, kun oli käymässä, joten tokoiltiin sitten hieman sisällä. Ihmeen hyvin meidän pienessä asunnossa pystyy treenaamaan. Oikeastaan aika hyvät olosuhteet, sillä olohuoneen ja keittiön välissä on pieni kynnys, joten pidin sitä rajana, kun otettiin liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Tobyn piti jäädä olohuoneen puolelle. Seisomisessa kerran tuli rajan yli, joten liike uusiks. Maahanmenossa kerran etutassut oli kynnyksellä, mutta muut toistot kummastakin liikkeestä osui juuri oikeaan kohtaan. Pysähtyi seisomaankin heti ekasta käskystä ja samantien. Pitää kai tehdä näitä sisätreenejäkin välillä, sillä tuo kynnys toimi tosi hyvänä rajana.

Noutokapulan pitoa otettiin myös. Tobya selkästi ällöttää kapulan, mutta kiltisti se pitää sitä suussaan, mitä nyt kapula vähän heittelee puolelta toiselle, kun Tobyn pää kääntyilee ihan kieroon. Tänään pysyi jo pitemmän aikaa suussa. En ainakaan muista että ennen olisi noin hyvin pitänyt. Ei nyt puhuta kun ihan muutamasta sekunnista, mutta edistystä sekin. Jee jee!!

Paikalla makuuta otettiin myös. Tobyn jätin olohuoneeseen, itse kävelin keittiöön. Käänsin selkää, kävin kyykyssä ja menin eteiseen (kulman taakse piiloon). Kävin kerran palkkaamassa välillä. Ekalla piilolla kävin vain kääntymässä, mutta toisella kertaa odotin vähän aikaa. Hyvin pysyi koira maassa.

Huomaa taas, että kotona kaikki onnistuu kun ei ole minkäänlaista häiriötä, mutta kiva välillä saada vahvistusta ja onnistuneita suorituksia. Pysyy molemmilla motivaatio korkealla. Eikä ulkonakaan treenatessa nyt ihan surkeasti ole mennyt. Partistenkin tokossa Toby on yllättänyt mut monta kertaa osaamisellaan. Ongelma taitaa olla vain ohjaajan uskon puute.

Ai niin, unohdin eilisen partistokon.. Noloo! Oon tottunut, että keskiviikko on rento päivä, kun olen koko syksyn istunut iltalukiossa parina iltana viikossa ja yleensä keskiviikot ovat olleet vapaita, joten unohdin sitten tokon. Tarvitsisin aina vakiotreeniajan, sillä ei tulisi mieleenkään että lauantain agility unohtuisi, koska se päivä ja aika on pinttynyt muistiin, mutta tuo epäsäännöllinen aika tekee tosi vaikeaa mulle. Vaikka katselenkin kalenteria joka päivä ja eilenkin vielä päivällä muistin tokon, mutten enää töiden jälkeen iltapäivällä. Että näin.. Mutta onneks partistoko jatkuu joulukuussa, 6.12. ja 20.12. on treenikerrat. Sitten sovitaan lisää. Ja nyt vaan odotellaan, että ens kevään/kesän kokeet tulis tietoon, niin vois ehkä jopa ilmoittaa koiraakin niihin ja saada jotain aikaiseksi.