Viime kerralla jäi agility välistä, mutta tänään päästiin taas hyppimään. Aiheena oli ohjaaminen, hypyt neliössä. Alkuun ohjattiin niin, että tuli kaksi ulkokiertoa. Tobylla se tuotti taas vaikeuksia, koska ei tajua että hyppy voi olla myös sivussa eikä suoraan nenän edessä. Opetettiin se hahmottamaan sivussa oleva este niin, että otin sen kunnolla hallintaan ja ohjasin namilla esteen yli. Ekan kerran jälkeen jo tajusi idean ja hypyt alkoivat sujumaan. Eihän sellaista voi osata, mitä ei ole opetettu.

Toisella kierroksella tehtiin niin, että koira hyppäsi aina neliöstä ulospäin. Eli hypyn jälkeen vedettiin koira esteen vierestä neliö keskelle ja ohjattiin taas hyppyyn. Tämä sujui ihan kivasti, kunhan annoin kunnon avut kropalla. Piti aika voimakkaasti “työntää” koira esteelle, jotta meni yli.

Keppejä otettiin itsekseen hieman. Toby höselsi niin ettei meinannut tulla kepeistä yhtään mitään, mutta saatiin kyllä nekin onnistumaan jotenkin. Huomasi ettei olla hetkeen taas otettu keppejä tai sitten Toby kävi vaan liikaa kierroksilla.