Päästiin treenaamaan OK-koirien jatkokurssille Ylöjärvelle. Tobylla oli vielä aika hyvin muistissa esteet, mutta meikäläinen oli seota esteisiin. Ihan normaalia mulle, että kompuroin ja meinaan törmätä esteisiin ja koiraan ja säheltää muuta. Onneks Toby kestää sen hyvin :) Alkuun otettiin 4 hyppyä, joista kaksi viimeistä oli vierekkäin (u-käännös) ja tästä jatkettiin putkeen. Nuo vierekkäiset hypyt tuottivat hieman ongelmaa, mutta niistäkin selviydyttiin, kun itse hieman mietin omaa ohjaamistani. Putki oli tosi vaikea, koska sisään mentiin väärästä päästä, eli mun piti "työntää" ulkokautta putkeen. Ei olla ennen tehty ja sen kyllä näki. Toby ei osannu etsiä estettä vaan seuraili vaan mun huitomisia.No kyllä se sinne putkeen astiin onnistuneesti, mutta ei se nyt ihan niin mennyt kuin mua neuvottiin. Kun ei osaa niin ei osaa.

Toisella kierroksella aloitettiin renkaasti mikä oli taas hankala. Toby meni alta moneen kertaan, mutta hyppäsi lopulta renkaasta kun meidän kouluttaja heilutteli renkaalla lelua. Tästä jatkettiin pöydälle, mitä ei olla hetkeen treenattu. Toby ei alkuun meinannut hypätä sille, mutta kun vihdoin saatiin se sinne, niin pysyi hyvin paikoillaan. Tästä hypylle ja siitä A:lle. A:n alastulo ollaa viimeksi otettu vähän liian kiireesti. Nyt opetettiin kunnolla sitä alas-käskyä, seisotettiin koiraa niin että takajalat oli kontaktilla ja etujalat maassa. Kuppiin namia ja koira pysyy paikoillaan. Tää treeni on jäänyt vähän vähemmälle ja sen huomas.

Loppuun vielä kerran keinulle. Keinun loppukontaktin alla oli pöytä ja tarkoitus on ensin opettaa koira menemään tarpeeksi pitkälle ja samalla oppii kontaktin. Keinu ei siis liikkunut mitenkään, se tulee vasta myöhemmin.

Toby oli taas raivostuttava omaa vuoroa odotellessa. Laitoin sen autoon aina siksi aikaa, koska mun voimat ei riitä Tobyn pitelemiseen, kun se vouhkaa toisten koirien perään. Pösöön ei mahdu häkki, mikä olis aivan ihana ja helppo koiran kannalta, joten Toby sai vapaana pyöriä autossa. Oli purassu kieleensä, tuulilasi oli täynnä nenän jälkiä ja kaikki vivut ja peilit oli kääntyny miten sattuu. Tuli se kerran ikkunastakin läpi, ikkuna oli raollaan n. 10cm, niin Toby painoin sen alas ja hyppäs autosta pois. On se sitten helppo koira :D Pitää yrittää saada porukoilta farmaria lainaan aina perjantaisin ja metallihäkki perään. Kevythäkki ei tuota pitele.

Että näin, ens viikolla uudelleen.