Taas tokoiltiin. Vaihdoin iltalukion tunnin koiran kanssa touhuamiseen. Väsytti ihan pirusti ja muutenkin stressiä koulun suhteen, mutta koiran kanssa treenaaminen on nyt niin mielekästä ja rentouttavaa, että sitä jaksaa vaikka millanen fiilis olis. On niitäkin kertoja ollut, että olisi kannattanut jättää treeni väliin, mutta tänään meni niin hyvin, että mieliala vain parani.

Olin tehnyt ihan suunnitelman, mutta ei toteutettu sitä loppuun asti, koska halusin lopettaa ihan super hienoon suoritukseen. Siitä kohta lisää..

Alkuun otin seisomista niin että kävelin vähän matkan päähän (alle 2m) ja kiertelin siinä. Toistin käskyä, että ne tassut varmasti pysyisi paikoillaan. Palkkasin useasti ja vapautin kun tulin vierelle ja olin palkannut. Muutamia toistoja. Toby pysyi ihan kivasti, mutta vieläkin saisi tulla paikalla pysymiseen varmuutta. Liikkeenä ei oikein toimi. Toby meni usein istumaan ja muutenkin touhusi omiaan, joten pitää jotenkin saada sitäkin treenattua. Peruuttamalla pysähtyy hyvin, mutta ei sivulla kulkiessa.

Seuraamista otettiin nyt pitkästä aikaa pitemmällä pätkällä. Tehtiin L-kuvio mihin kuului pysähdyksiä, täyskäännöksiä ja vas.-oik. käännökset. Meni hienosti, jaksoi hyvin kulkea mukana kontaktin kera. Tehtiin muistaakseni kolme L-kuviota, viimeisessä hieman haahuili ja lähti menemään omia teitään, mutta uudella seuraa-käskyllä tuli takaisin oikealle paikalla ja kulki hyvin mukana. Dementia iski kesken kaiken matkalla..

Palkkasin muuten jokaisen sivulle tulon mitä tämän treenin aikana otettiin.

Loppuun päivän kohokohta. Kapulan pitoa ei olla treenattu aikoihin ja ajattelin että kai se on samanlaista settiä kuin aina ennenkin. Eli tuntuu ettei edetä siinä pidossa mihinkään suuntaan. Olinpas väärässä! Alkuun pidin oikealla kädellä kapulasta ja vasemmalla leuasta kiinni. Sitten päästin kapulasta irti ja vain kädellä tuin leukaa. Lopuksi päästin leuastakin irti ja Toby piti kapulaa suussa eikä pudottanut sitä!!! Kerkesin sanomaan irti ja vasta sitten Toby päästi kapulasta. Wuhuu!!!! Se on oppinut jotain. Olin tästä niin ylpeä, että jätettiin treeni siihen ja Toby sai lempi lelunsa mitä revittiin ja heiteltiin. Menin pihakeinuun istumaan ja Toby sai juoksennella lelunsa kanssa ympäri pihaa. Koirasta huomasi kuinka innoissaan se oli. Harvoin Toby juoksentelee yksin ympäri pihaa, mutta nyt meni niin rinta rottingilla lelunsa kanssa. Jäi todella hyvä fiilis ja oon niin ylpeä Tobysta. Jes!