Tysonin kanssa osallistuttiin lauantaina Salme Mujusen saalisviettikurssille. Oli kyllä todella mielenkiintoinen kurssipäivä ja aika kului nopeasti, kun oli paljon kaikkea uutta ja ihmeteltävää. Kolme tuntia aluksi teoriaa ja käytäntöä ilman koiria. Sitten vuorotellen mentiin koiran kanssa treenaan. Tysonin lisäksi oli yksi mudi, yksi australianterrieri ja loput westieitä, yht. 10 koiraa. Huomasin hyvin eron paimenkoiran ja terrierin välillä jaksamisessa. Tysonin kanssa jaksettiin hyvin loppuun asti. Alkuun tehtiin heittoja, siitä kopitus ja keinuttaminen oikealle ja vasemmalle. Tässä kohtaa Tyson hieman yritti parannella otettaan ja saatiinkin kotiharjoitukseksi vahvistaa purua (heti kerrasta ottaisi kunnon otteen). Kouluttaja leikitti Tysonia ja tuloksena oli hajonnut patukka ja pieni reikä reidessä (onneksi vain housuissa). Suositteli käyttämään nahkahanskoja, koska Tyson ei tähtää vielä ihan oikeaan kohtaa patukassa.

Keinutuksen jälkeen otettiin koira hihnassa tuntumalle ja tehtiin "kunniakierros", josta pysähdyttiin, oikealla kädellä pannasta kiinni, jalat koiran vatsan alle ja rauhallinen silitys. Tyson piti lelua melko pitkään suussa, pudotti kuitenkin juuri ennen kun aloin silittämään.

Sai kyllä tehdä ihan kunnolla töitä. Koska puruote ei ollut kunnollinen jouduin nostamaan koko ajan koiraa ja patukkaa ylöspäin, jotta jos Tyson yrittäisi korjata otetta niin saisin patukan siltä. Oppisi kerralla nappaamaan kunnolla kiinni. Kiva tällaisen 57kg painavan pätkän nostella 20kiloista koiraa :D Tyson yritti etutassuilla kiivetä mun vatsaa pitkin. Kunto meinasi loppua kesken, mutta jaksettiin molemmat loppuun asti. Sitten puuskuteltiinkin hetken aikaa. Seuraavat kaksi päivää onkin sitten ollut aika jäykkänä kulkemista. Kai mulla jotain lihaksia on, kun niin pirun kipeiksi olen ne saanut. Tullut jo kommenttia, että pitäisikö liikkua hieman enemmän ;o)

Oli kyllä kiva kurssi ja kannatti ehdottomasti mennä. Sain hyviä neuvoja Tobynkin suhteen.

---

Toisenlaista asiaa. Olen nyt viikon barffannut Tysonin kanssa. Meni hermot nappularuokiin ja niiden sopimattomuuteen. Ostettiin Proformance Lamb & Rice-nappuloita, joita Toby on ennenkin syönyt. Siihen on tehty joku muutos ja kesti pitkään ennen kuin saatiin ostettua sitä. Vaihdoin Tysoninkin samaan ruokaan ja tuloksena oli se, että viikon verran Tyson kyykki jatkuvasti ulkona ja maha oli löysällä.Ei meillä koskaan ole näin kauaa kestänyt ruokaan tottuminen, joten jätin suosiolla sen ruuan pois Taikun ruokavaliosta. Kerrasta vaihdoin ruuan ja heti samana päivänä maha toimi jo normaalisti ja ulosteen määräkin on pienentynyt. Tällä hetkellä Taiskan ruokavalioon kuuluu jauhetut broilerin siivet, sika-nauta luumurske, poron lihaluu, broilerin, sika-nauta ja kalkkunan jauheliha, lohi ja sisäelimet (+öljyt ja kasvissose). Ihan puhtaasti ei alkuun barffausta harrastettu, sillä tein pari satsia yrjölän puuroa, mikä jätetään nyt vähemmälle/pois. Joskus saatan tehdä sitä ja enimmäkseen Toby on sitä syönytkin. Topsukka saa syödä nappulasäkin loppuun, sillä sille se sopii ihan hyvin. Katsotaan sitten vaihdetaanko Tobykin barffiin. Eipähän tarvitsisi erikseen ostella ruokia. Pakastimen pieni koko kyllä rajoittaa hieman, mutta kuskataan sitten Ruutanaan pakkaseen kamaa jos tulee halu ostaa kerralla enemmän ja täytetään omaa pakkasta pikku hiljaa. Odotellaan isompaa kämppää ja isompaa pakastinta :o) Tämän takia ei kokonaisia pakasteluitakaan ole, vaan poitsu saa jauhettuna kaikki. Olen ollut todella tyytyväinen, että vaihdoin ruuan. Kaikki ruoka uppoaa ahmatti-Tysoniin, mistään ei ole nirsoillut vaikka olenkin antanut heti kerralla monipuolisesti erilaisia lihoja ja kasvisoseeseenkin laitoin useampaa vihreää. Tässä pysytään jatkossa, ei ole yhtään ikävä nappuloita. Vielä kun saisi tuon vanhan säkin pois tilaa viemästä.