Eilen muutettiin Ruutanaan ja tänään heti jo piti testata pihanurmikko.. Voin myöntää, että tänään oli paras jälki tähän mennessä. Lämpötila oli +10 asteen paikkeilla, melko tyyni ilma (heikko tuuli) ja aamukaste maassa. Taas seitsemän aikaan jäljestettiin, koska muuten olisi hankala pitää nurmikko tallaamattomana.

Piirsin itse kuvan, kun en tiedä osaanko selittää sanoin selkeästi jäljen mallin. Ensin suora, jonka jälkeen loiva kulma oikealle kiertäen lyhtytelineen (astuin kulman poikki, eli ei 90 astetta). Jatkettiin suoraan ja seuraava kulma vasemmalle (nyt 90 astetta) kiertäen puun. Taas suoraan ja kolmas kulma (90 astetta) kiertäen kuivaustelineen ja loppuun lyhyt pätkä suoraa. Askelia tuli suunnilleen 160 kpl, joka askeleessa makkaraa, vanheni 20min.

3872799005_624b9ff00a.jpg

Kun tultiin ulos, otin Tysonin heti ovella jo sivulle ja siinä hetken aikaa hengähdettiin. Lähdettiin kohti jälkeä, mutta kiersin vielä sen verran, että tultiin kohtisuoraan jäljelle. Tyson sai nostaa vapaasti jäljen ja eka suora menikin tutkiessa, että mites tämä tehtiinkään. Eka kulma oli tosi hieno, ei hairahtunut yhtään jäljeltä ohi. Tämän kulman jälkeen jäljistikin todella hienosti. Oli mahtava katsella sitä menoa. Rauhallisesti haistoi joka askeleen eikä ollut kiire minnekään. Toinen kulma oli myös hieno ja seuraava suora samoin. Kolmannelta kulmalta meni hieman ohi, mutta annoin rauhassa etsiä uudelleen jäljelle. Tarkisti pari askelta taaksepäin, mutta päättikin, että tässä ollaan jo oltu, ja etsi oikean suunnan. Loppupätkä meni myös hienosti joka askelta haistaen ja ihan sinne viimeiselle askeleelle asti, ennen kuin huomasi loppupalkan. Eli meni puhtaasti nenätyöskentelyllä eteenpäin.

Jäi ihan mielettömän hyvä fiilis ja vähän jopa harmitti, että joko nyt se jälki loppui. Oli niin kaunista katseltavaa. Tänään käyn katsomassa lähimetsässä löytyisikö hyvää jälkipaikkaa. Voidaan kyllä tehdä jälkiä pihaankin, kunhan tehdään ne aamuisin.